Ağız yaralarını 1 gecede geçiren baharat! İster çayını için ister direkt sürün

Ortadoğu ülkelerinde oldukça popüler bir baharat olan sumak, tatlıların yanı sıra pirinç, sebze ve et yemeklerinde de yaygın olarak kullanılıyor. Sumak sıklıkla baharat olarak kullanılsa da sumak çayı ve suyu da tüketilebilir. Sumak çayının mucizevi faydaları saymakla bitmiyor. İşte detaylar…
Ağız yaralarını 1 gecede geçiren baharat! İster çayını için ister direkt sürün

Özellikle Akdeniz mutfağında kullanılan sumak insan sağlığına da oldukça faydalıdır. Peki sumak ağacının kullanım alanları nelerdir, sumak ağacının etkileri nelerdir? Sumak nasıl tüketilir? Detaylar haberimizde…

banka

SUMAK FAYDALARI NELERDİR, AĞIZ YARALARINA İYİ GELİR Mİ, SUMAK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir çok rahatsızlığa çare olan sumak çayı en az kendisi kadar etkilidir. Sumak çayı doğal bir antioksidandır. Sumak'ın faydaları nelerdir? Sumak çayı nasıl hazırlanır? İşte tüm detaylar...

Sumak yabani bir bitkidir. Sumak'ın 150'ye yakın türü bulunmaktadır. Sumak'ın sıcak yerlerde yetiştiği bilinmektedir. Sumak ağacının meyvesi yuvarlak, kırmızı ve ekşimsi bir tada sahiptir.

Sumak uygun şekilde kurutulduktan sonra sofra tuzu ile karıştırılıp öğütülerek baharat olarak kullanılır. Sumak, kokuları giderme özelliğinden dolayı soğan salatalarında popüler bir baharattır.

HASTALIKLARA KARŞI VÜCUDU KORUMA KALKANINA ALIYOR!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çalışmalar, kalp hastalığı, kanser ve yaşlanmaya neden olabilecek serbest radikalleri nötralize ettiğini göstermiştir. Araştırmaya göre sumak, DNA onarım özellikleri sağlar.

Sumak, antioksidan ve antibakteriyel özellikleriyle hazımsızlık ve iştah kaybının giderilmesine yardımcı olur.

 Kusma ve ishalin durdurulmasına yardımcı olmasının yanı sıra boğaz ve diş eti hastalığı gibi birçok durumun tedavisinde de kullanılmaktadır.

 Sumak, grip, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücudun bağışıklığını güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.

 Sumak ayrıca ateş düşürücü özelliğe de sahiptir.

 Sumak solunum sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Sumak kan şekeri ve kolesterol düzeyinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir.

 Sumak, adet düzensizliği yaşayan veya adet sancısı çeken kişiler için oldukça faydalıdır.

SUMAK ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Sumak çayı yapmak için bir bardak suya bir çay kaşığı sumak ekleyip cezvede kaynatabilirsiniz. Sumak çayını birkaç dakika kaynattıktan sonra içebilirsiniz.

Sumak çayı doğal bir antioksidan görevi görür.

 Sumak çayı kronik boğaz ağrılarına iyi gelir.

 Sumak çayı boğaz ağrısını hafifletir ve balgam gibi semptomları azaltır.

 Sumak çayının solunum yollarına da çok iyi etkileri vardır ve öksürüğe de oldukça iyi gelir.

 Yapılan araştırmalar bu şifalı çayın çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu gösterdiği için sumak çayı içerek kanser riskinizi azaltabilirsiniz. Sumak çayı enfeksiyonlara karşı da oldukça iyi bir koruyucu etkiye sahiptir.

SUMAK ÇAYININ YAN ETKİSİ VAR MI?

Hamilelerin ve ilaç kullanan kişilerin sumak çayını kullanırken doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

 Ayrıca uzmanlar, kronik rahatsızlığı olan kişilerin sumak çayı içmeden önce doktorlarına danışmalarını öneriyor.