Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul Desteği Geldi

AK Parti ile yaşadığı fikir ayrılığı sonrası siyaset hayatına kurduğu Gelecek Partisi ile devam etme kararı alan Ahmet Davutoğlu Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na Kanal  İstanbul Desteği Geldi

AK Parti ile yaşadığı fikir ayrılığı sonrası siyaset hayatına kurduğu Gelecek Partisi ile devam etme kararı alan Ahmet Davutoğlu Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan olduğu dönemde de Kanal İstanbul projesine karşı hassasiyetle yaklaştığını belirten Davutoğlu konu hakkında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tam destek sözü verdi. Detaylar haberimizde...

Türkiye Kanal İstanbul projesini tartışmaya devam ederken proje hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yeni bir hamle daha geldi.



Konu hakkında görüşlerini paylaşmak üzere 4 siyasi partinin lideri ile özel bir görüşme gerçekleştiren Başkan İmamoğlu'na kurmuş olduğu yeni partisi ile siyasi hayatına devam eden Ahmet Davutoğlu destek verdi.



AHMET DAVUTOĞLU: BU PROJENİN GERİ DÖNÜŞÜ YOKTUR, KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN YAPILAN BİR HATA NESLİ 100 YIL SONRA BİLE ETKİLER!



Yapılan görüşmeye videokonferans yöntemi ile katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kendisinin Başbakan olduğu dönemde Kanal İstanbul projesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılıkları yaşadıklarını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanı, bunu şahsi bir proje olarak savunuyordu.



Benim ise bu projeye ciddi rezervlerim vardı. Montrö olduğunda hiçbirimiz hayatta değildik, bugün biz, ‘teminat' diyoruz. Bugün yapacağınız bir hatada, aynen Musul'u kaybetmemiz, 12 adaları kaybetmemiz gibi yaptığımız bir hatada, bir nesli 100 yıl sonra da etkiler. Hatta Cumhurbaşkanı'na da söylemiştim: 500 sonra bile bu olaylardan biri, bu ihtimallerden biri gerçekleşecek olsa, bu geri döndürülemez bir projedir.



Bir kere yaptığınızda, ‘Hata yaptım, geri döneyim' diyemeyeceğiniz bir projedir. Yaptığın zaman o dengeyi altüst ediyorsunuz. Şunun bilinmesini isterim: Başbakanlığım döneminde bu konuyla ilgili her türlü hassasiyeti gösterdim. Şimdi de gösteririm. İstanbul'un kaderi için vermeyeceğim mücadele yoktur. Sizin raporunuzu almaktan çok büyük memnuniyet duyarım" diyerek İstanbul için mücadele edeceklerini söyledi.



EKREM İMAMOĞLU: KANAL İSTANBUL PROJESİ İSTANBUL'UN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİDİR



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yapmış olduğu açıklamasında İstanbul'un en büyük 3 sorunun deprem, Kanal İstanbul ve mülteci sorunu olarak sıralerken ülkenin kaderi için bu 3 soruna ivedilikle çözüm bulunması gerektiği tezini bir kere daha gündeme taşıdı.



Emlak365.com