Aile Bakanlığı'ndan koruyucu aile projesi! 11 ilde yürürlüğe girecek

Bugün çocuklar için geliştirilen projelerden bahseden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni açıklamalarda bulundu.
Aile Bakanlığı'ndan koruyucu aile projesi! 11 ilde yürürlüğe girecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından bugün "Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi Tanıtım Programı"nda yapılan son açıklama ile birlikte yeni projelerden bahsedildi.

Çocuklara daha iyi bir geleceğin ailede başlayacağı ve bu çerçevede de yapılan çalışmalardan "2002 yılında 500 koruyucu aile yanında 515 çocuk himaye ediliyordu. 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla 7 bin 817 koruyucu aile yanında 9 bin 335 çocuk bakılmaktadır." ifadeleri ile bahsetti.

11 İLE KORUYUCU PİLOT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Bu kararımız kapsamında Avrupa Birliğinin finansal desteğiyle Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesini, UNICEF işbirliğinde yürüteceğiz. 36 ay sürecek olan projeyi üç temel hedef üzerine inşa edeceğiz. İlk olarak, koruyucu aile hizmetimizin güçlendirilmesine odaklanacağız. Bu aşamada öncelikle mevcut imkanlarımızı değerlendireceğiz. Aynı zamanda alanda hizmet veren personelimizin ve koruyucu ailelerin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmaların alt yapısını güçlendireceğiz. İkinci aşamada ise Geçici Koruyucu Aile Sistemini planlayacak ve pilot illerde uygulamasını başlatacağız. Geçici Koruyucu Aile Sistemi ile çocuklara uygun hizmet modeli belirleninceye kadar koruyucu aile yanında en iyi şartlarda bakımlarının sağlanmasını hedefliyoruz. 11 ilde 122 koruyucu aile adayı ile pilot çalışmamızı gerçekleştireceğiz." ifadeleri ile bu çemberin daha da genişlemesini sağlayacak adımların atılacağı öğrenildi.

Ailelerin güçlenmesini sağlamak için çalışmalara devam edileceği hakkında ise "Biz, sosyal hizmet anlayışımız gereği bütün çocuklarımız için aynı şartları sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda öncelikle ailelerin çocuklarına sundukları imkanları destekliyoruz. Sosyal Ekonomik Destek Programımızla 165 bine yakın çocuğumuzun ailesine ödenek sağlıyor, aile birliğinin güçlenmesine katkı sunuyoruz." şeklinde konuştu.