AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Açıklama! Ayasofya Yeniden İbadete Mi Açılıyor?

Ayasofya'nın ibadete açılması ile alakalı olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Açıklama! Ayasofya Yeniden İbadete Mi Açılıyor?

Ayasofya'nın ibadete açılması ile alakalı olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, 15 Temmuz'da Ayasofya'nın ibadete açılacağına dair iddialara daha önce açılmasını temenni ettikleri söyleyerek konunun yüksek yargıda olduğunu ve müspet bir karar verilmesini umduklarını belirtti.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Danıştay 2 Temmuz'da Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını görüşmüş ve kararını vermişti. Ancak Danıştay'ın verdiği karar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Usül gereği Danıştay kararları 30 gün içerisinde duyuruluyor.



DANIŞTAY'IN KARARI BEKLENİYOR



Türkiye, Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda Danıştay'ın kararını açıklamasını beklerken AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konuyla alakalı olarak bir açıklama yaparak Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını beklediklerini söyledi.



NUMAN KURTULMUŞ'TAN AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI AÇIKLAMASI



Ayasofya'nın 15 Temmuz gibi anlamlı bir günün yıldönümünde yeniden ibadete açılacağına dair iddialara da cevap veren Numan Kurtulmuş, “Ayasofya bizim için büyük önemi olan bir konu. İnşallah bir gün daha dahi beklemeyiz bugün açılır. Şu anda yüksek yargının bu konuda kararını açıklamasını bekliyoruz. Umarın olumlu bir karar verilir. Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyoruz.” dedi.



Ayasofya'yı camiden müzeye çeviren Bakanlar Kurulu kararını Danıştay'ın iptal etmesi durumunda Ayasofya'nın açılmasının önünde herhangi bir bürokratik engel kalmayacak.



Öte yandan Sabah Gazetesi'nden Okan Müderrisoğlu, Danıştay'ın Ayasofya'nın statüsünü belirlemede engel olan Bakanlar Kurulu kararını kaldırdığını iddia etti.



Emlak365.com