AK Parti'den 'referandum' açıklaması! Yeni Anayasa için son dakika duyuruldu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durduğu 'Darbeci Anayasayı değiştireceğiz' açıklamalarının ardından Ak Parti kanadından 'referandum' sinyali geldi.
AK Parti'den 'referandum' açıklaması! Yeni Anayasa için son dakika duyuruldu

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Yenişehirlioğlu açıklamalarında, 'Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz' dedi.

684154.png

AK Parti'den 'referandum' açıklaması! Yeni Anayasa için son dakika duyuruldu- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitlilik çağrısı yaptığı yeni Anayasa'ya ilişkin olarak mecliste Anayasa'nın kabul edilmemesi durumunda Ak Parti'den 'referanduma dair' ilk sinyal geldi.

"BÜTÜN ŞARTLARI ZORLAYACAĞIZ"

Yenişehirlioğlu, sivil anayasa olarak adlandırdığı yeni anayasaya ilişkin olarak, "8. dönemde yeni, tamamen sivil bir anayasayı, ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak yeni bir sivil anayasayı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"1982 Anayasası’nın yerine çağımızın gereklerine uygun, sivil, demokratik ve Cumhuriyet'imizin 100. yılına yaraşır bir anayasa için yoğun bir şekilde çalışma yürüteceğiz" şeklinde konuşan Yenişehirlioğlu, mevcut anayasanın darbe temelli olduğunu vurguladı.

Yeni anayasaya ilişkin olarak öncelikle TBMM'de alınacak karar geçerli olacak. Ancak bugünkü açıklamaya bakıldığında Meclis'in reddi sonucu referandum yapılacağı ön görülüyor.