ANAP ve DSP'nin Cumhur ittifakına katılacağı iddia edildi

Türkiye büyük bir hızla 2023 seçimlerine doğru ilerlerken partiler ittifaklar halinde güçlerine güç katmak için çalışıyorlar. Cumhur ittifakı için yeni iddia ortaya atıldı.
ANAP ve DSP'nin Cumhur ittifakına katılacağı iddia edildi

ANAP ve DSP'nin Cumhur ittifakına katılacağı iddia edildi - 2023 genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. Deprem sonrası ertelenebileceği iddia edilen seçim tarihi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mecliste yaptığı konuşmasında bir kere daha seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapacaklarını ifade etmişti. 

Yapılan açıklamanın ardından gözler Millet İttifakı adayına çevrilmişti. Millet ittifakı adayı İYİ Parti tarafından yapılan çıkışın ardından yapılan yoğun görüşmeler sonrasında altılı masa tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edilmiş, partilerin seçim çalışmaları adayların belli olması ile hızlandı. 

CUMHUR İTTİFAKI SAYISI ARTIYOR MU?

Altılı masanın seçime Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı ile gireceğinin açıklanmasının ardından bir ittifak açıklaması da Cumhur ittifakı hakkında yapıldı. Siyaset kulisleri büyük bir hızla şekil almaya devam ederken Sabah yazarı Mahmut Övür, "Şu sıralarda Cumhur İttifakı'nda da bir hareketlilik var. Yeni siyasi aktörlerden, yakın tarihte iz bırakmış partilerden söz ediliyor.

Ama ayrıntılarını önümüzdeki günlerde öğreneceğimiz şu iki gelişme dikkat çekici: Rahmetli Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi ile solun efsanevi lideri Ecevit'in DSP'si de Cumhur İttifakı'na katılıyor" diyerek iki partinin Cumhur ittifakına katılacağını iddia etti.