Ankapark tartışması büyüdü! Bakan Kurum 'algı' dedi, Yavaş yanıt verdi!

Ankapark tartışmalarına Bakan Kurum da dahil oldu. Mansur Yavaş'ın paylaşımlarına 'algı' diyen Bakan Kurum'a Mansur Yavaş sosyal medyadan yanıt verdi.
Ankapark tartışması büyüdü! Bakan Kurum 'algı' dedi, Yavaş yanıt verdi!

 Ankara’da Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Uzun süredir Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi beklenen Ankapark, geçtiğimiz haftalarda belediyenin eline geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaparl’ı önce basın mensuplarına açarken şimdi ise Ankaralılara açıyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mansur Yavaş, Ankaralıların Ankapark’ı ziyaret edebileceğini, bunun için ücretsiz ring otobüslerinin hizmet vereceğini açıkladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş paylaşımında, ‘’ Söz verdiğimiz gibi Ankapark’ın kapılarını vatandaşlarımıza açıyoruz. Hafta sonları düzenleyeceğimiz ring seferlerine katılarak Ankapark’ın bize teslim edildiği halini yakından görebilirsiniz ‘’ ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum, Mansur Yavaş’a tepki gösterdi

Mansur Yavaş bir sonraki paylaşımında ise, Ankapark’a aytırılan 801 milyon dolarla Ankaralıların dişinden tırnağından artırıp ödediği vergilerin, tertemiz alın terinin hakkı olduğunu ve Ankapark’ın geleceğine birlikte karar verileceğini söyleyerek, internet sitesi adresi verdi ve bu site üzerinden vatandaşların önerilerini kendilerine iletmelerini istedi.

Yavaş’ın bu paylaşımlarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi. Bakan Kurum da sosyal medya hesabından karşılık vererek ‘’ Tek bildikleri algı! Kaderine terk edilen Ankapark’ın içler acısı halinden Belediye Başkanı’nın hiç mi sorumluluğu yok? Ankara, Ankapark siyasi ikbal için kullanılacak bir malzeme değildir ‘’ dedi.

‘’ Devir 3 yıl önce değil, 5 gün önce gerçekleşti ‘’

Bakan Kurum’un açıklamalarına Mansur Yavaş’tan tepki gecikmedi. Yavaş, Ankapark’ın belediyeye devrinin 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleştiğini söyleyerek, söz konusu internet adresini yeniden verdi ve değerli fikirlerini kendilerine iletmelerini istedi.