Ankara Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Mamak ve Altındağ için duyuru yapıldı! 6 derece birden düşüş var

Ankara'da hava sıcaklıkları düşüşe geçerken sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakıyor. MGM tarafından gelen son dakika açıklamaları üzerine sıcaklıkların 3-5 derece düşeceği belli oldu.
Ankara Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Mamak ve Altındağ için duyuru yapıldı! 6 derece birden düşüş var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirme vatandaşların dikkatini çekti. Ankara'da dünden itibaren hava sıcaklıklarında düşüş yaşanırken hafta sonu için plan yapanlar hayal kırıklığı yaşadı. Ankara'yı sağanak yağış etkisi altına alacak.

Yurdun batı kesimlerinde yağışlarla beraber 3-5 derece azalmalar yaşanırken diğer bölgelerde ise önemli fark söz konusu değildir. Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde hafif, ara sıra orta kuvvette yağış anında kuvvetli esmesi tahminler arasında.

Ankara kara kış

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Tekirdağ'ın doğusunda, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde Çanakkale'nin doğusunda Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük'te yerel olarak kuvvetli yağış beklentisi oluştu. Yağışlardan ötürü oluşabilecek seller için önlem alınması gerektiğine vurgu yapıldı. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilir olan olumsuzluklar için tedbirler alınır.

ankara yağış