Ankara MKE fabrikasında patlama! 5 işçi şehit oldu!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda bir patlama meydana geldi. Bu patlamanın sonucunda 5 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Ankara MKE fabrikasında patlama! 5 işçi şehit oldu!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda bu sabah saat 08:40’ta bir patlama meydana geldiği belirtildi. İşçilerin üretime hazırlık yaptığı esnada gerçekleşen patlama dinamit mikser atölyesinde gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen bu patlama ile beraber fabrikadan dumanlar yükseldi.

İTFAİYE YANGINI SÖNDÜRDÜ

Paylama sonrasında yapılan ihbarların ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek hemen yangın söndürme çalışmalarına başladılar ve kısa sürede yangın söndürüldü.

5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı da meydana gelen patlamaya dair yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

PATLAMANIN NEDENİ HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Patlamanın duyulması ile beraber fabrika çalışanlarının yakınları ile vatandaşlar fabrikanın önünde toplandılar. Patlamadan dolayı inceleme başlatıldı. Ekiplerin patlamanın neden kaynaklandığı tespit etmeye çalıştıkları belirtilirken herhangi bir sabotaj ihtimalinin olmadığı ilk belirlemelere göre tespit edildi. Patlamanın neden kaynaklandığının tespit edilmesinin ardından kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.

ŞEHİT İŞÇİLERİN KİMLİK BİLGİLERİ AÇIKLANMADI

Gerçekleşen patlamanın ardından fabrikada bulunan ve şehit olan 5 işçinin kimliklerine dair bir açıklama yapılmadı. Bu konuda ilerleyen saatlerde resmi makamlar tarafından bir açıklama yapılarak vatandaşların bilgilendirileceği bildirildi. Soruşturmanın sürdüğü belirtilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.