Ankara'daki o AVM'ye gidecek olanlar dikkat! 5 Ekim'de fişi çekiliyor

Kızılay AVM’deki dükkânlara büyük şok! Hepsinin elektriği kesilecek! İşte ayrıntılar...
Ankara'daki o AVM'ye gidecek olanlar dikkat! 5 Ekim'de fişi çekiliyor

Türk Kızılay Derneği'ne ait olan ve 25 yıldır Karsaklar firması tarafından işletilen Kızılay Alışveriş Merkezi'nde (AVM) tahliye krizi yaşanıyor.

AVM yönetimi, 2018 yılından bu yana kira ödemesi yapmayan Karsaklar firmasından alacaklarını tahsil edemediği için AVM'deki dükkan kiracılarından tahliye talep etmişti. 2 Eylül'de dükkanların boşaltılması için icra mektubu gönderen yönetim, sürenin dolmasının ardından 5 Ekim'de bu dükkanların elektriklerini kesmekle tehdit etmişti.

kızılay avm elektrik kesintisi

Buna karşılık bazı dükkan sahipleri, tahliyenin hukuka aykırı olduğunu öne sürerek mahkemeye başvurmuştu. Geçtiğimiz günlerde mahkemenin, esnaf lehine karar verdiği öğrenildi.

Ancak Kızılay AVM yönetimi, mahkeme kararına rağmen dükkanların boşaltılması konusunda ısrarcı. Yönetim, 5 Ekim tarihinde söz konusu dükkanların elektriklerini kesmeyi planlıyor.

kızılay avm elektrik kesintisi

AVM'deki bir yemek dükkanı sahibi, "Biz buradan çıkartılmak isteniyor. 350 milyon liralık bir tadilat yapılacağı söyleniyor ama asıl amaç bizi kovmak" dedi. Esnaf, elektriğin kesilmesi durumunda yeniden mahkemeye başvuracaklarını kaydetti.

Olay mahkeme sürecine rağmen tıkanmış gibi görünüyor. Kızılay AVM'de tahliye krizi henüz çözüme kavuşturulamadı.