AÖL 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak, açık lise sınavı online mı olacak?

Açık lise öğrencileri AÖL 3.dönem sınavları ile ilgili bekleyişte. AÖL 3. dönem sınavlarının ne zaman, hangi tarihte yapılacağı ve online olup olmayacağı araştırılıyor. İşte detaylar.
AÖL 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak, açık lise sınavı online mı olacak?

Açık lise AÖL sınavları yeniden gündem oldu. Sınava katılacak öğrenciler 3.dönem sınavları için araştırmalara başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2022 sınav takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları temmuz ayında yapılacak. Sınavlar e-sınav olarak online yapılacak.  Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Sınavları 20 Temmuz 2022 tarihi saat 09:30'dan - 29 Temmuz 2022 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılacak.

ONLİNE SINAV SİSTEMİNE NASIL GİRİLİYOR?

Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve şifre ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine girerek online sınava giriş yapıp sınava katılabiliyor. Sınava başvuru yapmayan öğrenciler ile tüm derslerden sınavları tamamlayan öğrenciler, sınav süresi sona erene kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapamıyor.

AÖL 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak, açık lise sınavı online mı olacak?

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER DİPLOMASINI NEREDEN ALIYOR?

Açık liseden mezun olan öğrencilerin diploma işlemlerine ilişkin yapılan açıklamada "Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz." denildi.

Açık liseden çıkma belgesi alan öğrenciler ile çıkma belgesinin aslı ile başvuru yapmak durumunda. Diplomayı öğrenci değil de başkasının alacağı durumlarda ise noter üzerinden vekil tayin edilmesi gerekiyor. Noterden alınan vekalet ve istenilen diğer belgeler ile diploma başvurusu yapılıyor.