Arabası olan başını taşlara vuracak! TÜVTÜRK'ten sürücüleri üzen haber geldi

TÜVTÜRK, araç sahiplerini ilgilendiren beklenmedik bir karar aldı. Bunu yapan araba sahiplerinin şansı kalmayacak.
Arabası olan başını taşlara vuracak! TÜVTÜRK'ten sürücüleri üzen haber geldi

TÜVTÜRK, ciddi anlamda yeni bir araç muayenesi başlatıyor. Daha hızlı ve aynı zamanda pratik muayene hizmeti sunan yeni uygulamayı duyuran TÜVTÜRK'ün sağladığı yenilikler özellikle aracını randevuyla muayene ettirmek isteyen vatandaşların işleri oldukça kolaylaşacak.

Mobil araç muayene istasyonları 77 eyalette kullanılıyor ve trafik sıkışıklığının önlenmesine ve denetim sürecinin daha düzenli hale getirilmesine yardımcı olmakta.

"RANDEVU OLUŞTURMAK ŞART"

TÜVTÜRK'ten sürücüleri üzen haber

Ancak en önemlisi mobil istasyonların sadece randevuyla hizmet vermesidir. Bu nedenle araç sahipleri maalesef muayene merkezlerine randevusuz gidemiyorlar. Bu uygulama sayesinde denetimler hem düzenli hem de hızlı gerçekleştirilerek bekleme süreleri minimuma indiriliyor.

TRAFİKTE 'AĞIR KUSURLU' OLARAK SAYILACAK

Bu arada Tüvtürk'ten yapılan açıklamada, emisyon testlerini geçemeyen ya da bu testi geçmeyen araçların trafikte "ciddi kusurlu" sayıldığı vurgulandı. Bu durum da araç sahiplerini trafik için öçok önemli olan testi göz ardı etmemeleri konusu vurgulanıyor.

TÜVTÜRK resmi internet sitesinden mobil araç muayene merkezlerinin yerlerini ve rezervasyon yaptırabileceğiniz tarihleri ​​öğrenebilirsiniz. Bu uygulamayla birlikte araç muayenelerini hızlandırmanın yanı sıra yol güvenliği ve çevrenin korunması yönünde de önemli bir adımı temsil ediyor.

TÜVTÜRK'ten sürücüleri üzen haber

Araç muayeneleri, araçlar yoldayken güvenliğin ve yasal uygunluğun sağlanması açısından son derece önemli olarak görülmektedir. Yeni uygulama, yollardaki araçları daha güvenli ve aynı zamanda da çevre dostu hale getirmeyi hedeflerken, diğer taraftan da kağıt tüketiminin azaltılmasına, çevresel etkinin de aza indirilmesine destek veriyor.

Son olarak araç sahiplerine ek kolaylık sağlamak amacıyla muayenenin sonunda oluşturulan raporlarının dijital ortama taşındığını belirtmek gerekiyor. Amaç, kağıt tüketimini azaltmak ve çevresel etkiyi en aza indirmektir. Siz de aracınızın muayenesi için randevu alıp hızlı ve güvenli hizmet işleminden faydalanabilirsiniz.