Araç Çekilme Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Araç çekilme sorgulama nereden, nasıl yapılır, hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz. Sizler de araç çekilme sorgulama yapmak için sayfamızı inceleyebilir; araç çekilme sorgulama hizmetinden sorunsuz, rahat, güvenli şekilde faydalanabilirsiniz.
Araç Çekilme Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Araç çekilme sorgulama işlemi 3 farklı bir yöntemle yapılabilir. Bunlar: SMS, telefon, E- Devlet'i arayarak sorgulama işlemleridir. Çeşitli sebeplerden dolayı aracınız çekildiğinde plakadan çekilen araç sorgulama uygulaması ile son 5 yıl içinde aldığınız tüm ceza, bilgi ve kaza raporlarını kolayca  araştırabilirsiniz. Aracınızın çekilme sebebinin yanı sıra ceza ve işlemler farklılık gösterebilir. Tüm araçlar anlaşmalı otoparklara çekilerek park edilir. Aracınızın çekilme nedeni yanlış yere park etme ise ya da trafik sigortasını yaptırma ise icra iflas kanunu gereği çekilen araçlar otoparka götürülerek masraflarınızın ödemeniz halinde kısa sürede teslim edilir. Aracınız diğer sebeplerden dolayı çekildiyse sahibinin izlediği  yöntem değişir.

Sms İle Çekilen Aracı Sorgulama 

Sms ile çekilen aracı sorgulama işlemi için park boşluk, araç plakası yazarak 1550'ye gönderebilirsiniz. Gelen SMS detayında otopark ücreti, otopark bilgisi, çekilme nedenine ait detayları görüntüleyebilirsiniz. Araç çekilme sorgulama işleminin maliyeti 2 TL olup SMS dışında internetten de sorgulama işlemini sorunsuz,  rahat şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet İle Çekilen Araç Sorgulama 

E-Devlet ile çekilen aracı sorgulama işlemi için sistem üzerinden araç plaka bilgilerini girerek son 5 yıla ait araç cezası bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden de sizden istenen bilgileri girdiğinizde çekilen aracınızın tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Çekilen Araç Nasıl Alınır?

Araç Çekilme Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Çekilen aracı alma aracın sahibi ya da muvafakat namesi bulunan kişiler tarafından gerçekleştirilir. Araç şirket üzerine kayıtlıysa araç,  şirket imza sirküleri ile teslim edilir. Araç çekilme sorgulama yaparken otoparka gitmeden önce kimlik Trafik Tescil Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ceza işlem büro amirliğine giderek aracınızı iş belgesi ile hemen teslim alabilirsiniz.

Araçlar Hangi Durumlarda Otoparka Çekilir?

Araçların otoparka çekilme nedenleri şunlardır:

  • Sürücünün aracı yanlış yere park etmesi
  • İcra İflas Kanunu Amme Alacağı nedeniyle araçta yakalama kararı verilmesi
  • Zorunlu trafik sigortasının yaptırılmamış olması.