Area Araştırma Son Anket Sonuçları Açıklandı: Erken Seçim Anketi 2020 İle Vatandaşın Kararı Ne Yönde?

Siyaset kulislerinin en çok konuşulan gündem maddesi haline gelen erken seçim hakkında son anket sonuçları açıklandı.
Area Araştırma Son Anket Sonuçları Açıklandı: Erken Seçim Anketi 2020 İle Vatandaşın Kararı Ne Yönde?

Siyaset kulislerinin en çok konuşulan gündem maddesi haline gelen erken seçim hakkında son anket sonuçları açıklandı. Türkiye'nin en büyük anket şirketlerinden biri olan Area Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasına göre vatandaşın erken seçime olan yaklaşımı ölçüldü. Peki, vatandaşlar erken seçim istiyor mu?

Area Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan araştırmada son dönemde siyaset kulislerinin en çok konuşulan konusu olarak gündemdeki yerini koruyan erken seçim talebi vatandaşlara soruldu.



VATANDAŞ ERKEN SEÇİM İSTİYOR MU?



Türkiye'de ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında siyaset kulislerinde partiler arasında erken seçim tartışması alevlenirken Area Araştırma şirketi de son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.



Paylaşılan erken seçim anketini değerlendiren Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan, "Bu ayki onca sıkıntının ardından muhalefet bile erken seçim talep etme noktasına gelmişken vatandaşın ne düşündüğüne gelince… Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 39.1, istemeyenlerin oranı 55.6, fikir belirtmeyenler yüzde 5.3…



Vatandaşın canımı çok mu sıkkın?.. Hem iktidardan hem de muhalefetten beklentileri hiç kalmamış mı?.. Yoksa, sonuç değişmeyeceğine inandıkları için bir erken seçimden umut mu kesmişler?.. Veya, 'Bırakın artık bu boş tantanaları da bizim gerçek sıkıntılarımızın peşine düşün' mü diyorlar?.. Artık ne derseniz deyin!.." sözleri ile vatandaşın tercihini yorumladı.



Area Araştırma Son Anket Sonuçları Açıklandı: Erken Seçim Anketi 2020 İle Vatandaşın Kararı Ne Yönde?



Açıklanan oranlara göre ankete katılan her 100 kişiden 55,6'sı erken seçime hayır derken erken seçim isteyen kişilerin oranı ise sadece yüzde 39,1 olarak gerçekleşti.



Emlak365.com