Arz Sorunu Yaşayan Apple için Yeni Sorun Kapıda! iPhone 13 Serisi için Kırmızı Alarm Verildi

Dev teknoloji şirketi Apple arz sorunu ile mücadele ederken şimdilerde talep sorunu ile karşı karşıya kaldı. Şirket iPhone 13 serisini satamamaktan şikayetçi!
Arz Sorunu Yaşayan Apple için Yeni Sorun Kapıda! iPhone 13 Serisi için Kırmızı Alarm Verildi

ABD merkezli dev teknoloji şirketi Apple son dönemlerde yeni bir sorun ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Pandemi döneminde yaşanan tedarik sorununun yanı sıra küresel çapta bir problem haline gelen çip sorunu gündeme gelmişti. Bu durum yeni sorunları beraberinde getirirken arz sorununun hissedilir bir şekilde yaşanmasına neden olmuştu.

APPLE TALEP AZLIĞINDAN ŞİKAYETÇİ!

Şimdilerde arz sorununun yanı sıra Apple yeni sorunu olan talep azlığını dile getirdi. Şirket tarafından parça üreticilerini de yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Parça üreticileri ile Apple arasında yapılan görüşmelerin ardından dev şirketin ‘Son dönemlerde ortaya çıkan veriler ışığında iPhone 13 serisi için talebin azaldığını gördük’ ifadelerini kullanması dikkat çekti.

APPLE SATIŞ HEDEFLERİNİ AZALTTI

Arz Sorunu Yaşayan Apple için Yeni Sorun Kapıda! iPhone 13 Serisi için Kırmızı Alarm Verildi

Apple tarafından yapılan açıklama sonrasında iPhone 13 serisinden son derece umutlu oldukları ancak beklentilerini karşılamadığı ortaya çıktı. Apple serinin satışı için ilk olarak 90 milyon hedef belirlemiş ancak bu hedefi sonrasında 10 bin aşağı çekmişti.

Koronavirüs salgınında korkutan bir gelişmenin yaşanması, Omicron varyantının yeni kısıtlama ve yasak endişesini gündeme getirmesinden dolayı insanların bu dönemde alışverişlerini erteledikleri ya da daha yavaşlattıkları düşürülüyor. Apple şimdilerde yeni yıl ve Noel dönemi için satışların artacağı konusunda son derece heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdikleri ifade ediliyor.

Talebin azalmasının nedenlerinden birisi de bir süredir pandemi ve çeşitli etkenler nedeniyle devam eden ekonomik kriz olarak ifade ediliyor. Pek çok insan yeni seri olan iPhone 13 almak yerine gelecek yıl çıkacak olan iPhone 13 satın alma planları yapmaya başladı. özellikle yeni serinin tasarımının eskiye nazaran çok farklı olmaması, yeni dönemde daha büyük değişiklikler beklenmesi nedeniyle tüketicilerin telefon alma planlarını bir yıl daha erteledikleri belirlendi. Yaşanan talep azlığının bu süreçte yeni sorun haline gelmemesi için Apple yeni bir eylem planı geliştirebilir.

Genel Yayın Yönetmeni