Asgari ücret, Suriyelilerin geri dönüşü, memur emekli maaş zammı! Kabine Toplantısı başladı

Mayıs 2022 döneminin ilk kabine toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında başlayan toplantıda ana gündem maddeleri maaş zammı, mülteciler ve enflasyon olacak.
Asgari ücret, Suriyelilerin geri dönüşü, memur emekli maaş zammı! Kabine Toplantısı başladı

Emlak365.com - Merakla beklenen kabine toplantısı başladı. Çok önemli konu başlıklarının ele alınacağı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar çok önemli olacak. Alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde olacak başlıklar ise kitleleri ilgilendiriyor.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI GÜNDEM ASGARİ ÜCRET VE MÜLTECİLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Gündemin en temel konusu enflasyon ve zamlar olacak. 2022 yılının kalan kısmında memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacağı, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair başlıkların görüşülmesi bekleniyor. Enflasyon oranlarının çok yükselmiş olması nedeniyle ara zam formülleri ve maliyeye etkisi incelenecek.

Memur ve emeklilere yaklşık yüzde 35 ile 40'lık bir ara zam kesin olurken asgari ücretle çalışanlara yılbaşında yapılan 1425 TL'lik zamma ek zam gelip gelmeyeceği merak konusu.

Kabine toplantısının bir diğer gündem maddesi ise 1 milyon Suriyeli sığınmacının güvenli bölgelere geri dönüşü için hazırlanan projeye ilişkin takvimin değerlendirilmesi planlanıyor. Konuya dair ilgili bakanlıkların çalışmalarına dair ise görüşlerini bildirmesi tahmöin ediliyor. Genel olarak bu projelerin hızlandırılması ve geri dönüşlerin olabildiğince hızlı olması sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon ile mücadele kapsamında Maliye Bakanlığı'nca atılacak olan adımları da dinleyecek.

Toplantının tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saat 19.00 ile 20.00 sularında kabineden çıkan kararları açıklayacak.