Asgari ücrete %50 ZAM! Aylık maaşlar 17 Bin 104 TL oluyor

Türkiye'de geçimini sağlayan milyonlarca asgari ücretli için yeni zamlara ilişkin son dakika değerlendirmeler geldi. Asgari ücrete yapılacak %50 zam oranı milyonların cebini dolduracak.
Asgari ücrete %50 ZAM! Aylık maaşlar 17 Bin 104 TL oluyor

Türkiye'deki milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiren açıklamaların yanı sıra 85 milyon vatandaşın tamamının maaş oranlarını da etkileyecek zam oranları ile ilgili çalışmalar başladı.

65013e8086b2451d704cbb1c.webp

Asgari ücrete %50 ZAM! Aylık maaşlar 17 Bin 104 TL oluyor- Hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'deki ekonomik kriz ve hızla yükselen enflasyona karşı vatandaşları etkilememek adına asgari ücret, emekli ve memur zammı gibi bir çok farklı SSK'lı ve BAĞKUR'lular dahil olmak üzere tamamına zamların müjdelemişti.

Erdoğan'ın 'Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz' söyleminin ardından 2024 yılı Ocak ayı emekli zamları hevesle beklenirken asgari ücretli için de zam çizelgeleri hesaplanmaya başladı. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş enflasyon oranı ile birlikte asgari ücrete yapılması muhtemel zammı açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI YILDA 1'E DÜŞECEK

Geçtiğimiz yıl ve içerisinde bulunduğumuz 2023 yılı itibari ile yaşanan ekonomik kriz etkileri sebebi ile asgari ücrete yılda 2 kez zam kararı alınmıştı. Ancak yeni yapılan hükümet kanadı açıklamalarına göre 2024 yılı itibari ile yıl başında yapılacak enflasyon oranına göre zam 1 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak.secimin-ardindan-gozler-asgari-ucret-zammina-cevrildi-masadaki-iki-rakam-var.jpg

ASGARİ ÜCRETE %50 ZAM

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş asgari ücret zammına ilişkin olarak enflasyon oranı üzerinden hesaplamalarını açıkladı. Kurtuluş, 'Son açıklanan verilere baktığımızda yılın ikinci altı aylık dönemi için 42-43 civarı enflasyon farkı oluşacağını düşünüyorum. Enflasyonun üzerine refah payı artışı olacaktır. Böylelikle asgari ücrete yüzde 50 artış olacaktır. Asgari ücretin 17 bin 104 lira seviyelerine geleceği kanaatindeyim' ifadelerini kullandı.

Yapılacak bu zam oranının 1 yıl süre ile ara zam yapılmaksızın sürmesi ise vatandaşları ne yönde etkileyecek henüz bilinmiyor. Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret zammına ilişkin henüz net bir açıklama gelmedi.