Astımı olan bunları sakın ağzına bile sürmesin! Hastane hastane gezdiriyor

Bu besinleri tüketenlerin hasta olduğu bilgisi geldi. Direkt olarak solunum yollarını etkileyen astım hastalığı kişinin nefes alamayarak tıkanmasına yol açar. Astımı tetikleyen ya da yatıştıran o besinler haberimizde...
Astımı olan bunları sakın ağzına bile sürmesin! Hastane hastane gezdiriyor

Kronik bir solunum yolu hastalığı olan astım, hava yollarının iltihaplanmasında nedenler yaşanırken temiz hava akciğerlere girip çıkılmasında zorluklar yaşanabilir. Öksürük, hırıltı, nefes darlığı ve göğüs sıkışmaları gibi durumlara rastlanılmaktadır.

ASTIM HASTALIĞINI YATIŞTIRAN BESİNLER

Sardalya

Yulaf

Ceviz

Somon

Badem

Turunçgil

Havuç

ASTIMI TETİKLEYEN BESİNLER

Fıstık

Fındık

İşlenmiş etler

Süt ürünleri

Buzlu içecekler

astım

NEVRESİM YIKANMASI

Toz akarları, alerjik astım atağına yol açarken en yaygın uyarıcı olarak çarşaflar yer aıyor. Battaniyeler, çarşaflar, yorganlar ve yastıkların haftada en az bir defa değiştirilmesi ya da yıkanması gerekiyor.

Bazı battaniyeler, yorgan ve yastıklar yıkanmadığından yıkanabilir kılıfların tercih edilmesi öneriliyor. En koruyucu olanlar, sizi akarlardan uzak tutarak fermuarlı kılıflar yer alır.

EVCİL HAYVAN BAKIMI

Kedi, köpek ve diğer tüylü hayvanlar astım ataklarını tetiklediği bilinirken herkes tüyleri olarak bilsede ölü deri hücreleri ve idrarlarının zarar verdiği belirlendi. Astım birçok kişide evcil hayvan sahibi olmamayı öne sürmektedir. Fakat evcil hayvanınız olduğunda ve astık hastası olduğunuzda evin belirli odalarıyla sınırlandırılır ve yatak odasının dışında tutulması gerekir.