Av turizmi başladı! DKMP resmi açıklamayı yaptı, avlayan 2 milyon 336 bin TL’yi cebine koyar!

Bugün bir açıklama yapan DKMP, av süresine ve belirli türlerin avlanması halinde yapılacak olan ödemelere ilişkin bilgi verdi. İşte avlanması halinde para kazandıracak olan hayvan türleri…
Av turizmi başladı! DKMP resmi açıklamayı yaptı, avlayan 2 milyon 336 bin TL’yi cebine koyar!

Türkiye’de belirli dönemlerde yasaklanan avcılık, belli dönemlerde ise serbest bırakılıyor. Ancak her dönem hayvanların neslini koruma altına alabilmek adına her hayvanı avlamak serbest olmuyor. Bu konuda belirleyici olan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2023-2024 av turizmi uygulama talimatı ek kararı çerçevesinde avlama ücretlerini belirleyerek yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada av turizminde avcılara ödenecek miktarlar belli oldu.

Her dönem duyuruları ile av turizminin çerçevesini belirleyen DKMP, belirlenmiş olan hayvanların avlanması halinde ödenecek olan tutarları bildirdi. Bazı hayvanlar için 2 milyon 336 bin TL’ye kadar ödeme yapacak olan DKMP, bu türleri belirtti. İşte avlanması halinde para kazandıracak olan hayvan türleri…

DKMP, YASAL AV TURİZM SÜRESİNİ BAŞLATTI

rg-rhrhr-u6nv-004.jpg

1 Nisan 2023 tarihi 31 Mart 2024 Av Turizmi Uygulama Talimatı Ek Kararı’nda güncellemeye gitmiş olan DKMP; Bilecik, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bolu ve Kastamonu’da 57 kızılgeyik avına izin verdi. Artvin, Rize, Bingöl ve Erzincan’da 17 çengel boynuzlu dağ keçisi avına da izin veren DKMP; Düzce, Bartın ve Giresun’da 17 karaca, Karaman’da 1 Anadolu yaban koyunu ve ülke genelindeki farklı sahalarda olmak üzere toplam 225 yaban keçisinin avlanmasına izin verdiğini duyurdu. 4 Eylül 2023 tarihi itibariyle yaban hayvanların av süresini başlatan DKMP, sürenin 31 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. DKMP, yasal avlanma kapsamında ödenecek olan miktarları da belirledi.

DKMP, BAZI TÜRLERİN AVINA ÖDEME YAPACAK

Anadolu yaban koyunu, kızılgeyik, yaban keçisi ve karacanın erkek, çengel boynuzlu dağ keçesinin dişi ve erkek bireylerini avlamaya izin veren DKMP; Karaman Karadağ bölgesinde avlanacak olan Anadolu yaban koyunu avı için ücreti 675 bin TL olarak belirledi. 17 çengel boynuzlu dağ keçisi için toplam 963 bin TL ödeme yapacak olan DKMP, 57 kızılgeyik için 2 milyon 336 bin TL ödeme yapacağını bildirdi. 17 karaca için ise 10 bin TL ödeme yapmayı planlayan DKMP, 225 yaban keçisi için toplam 10 milyon 512 bin TL ücret ödemesi gerçekleştireceğini duyurdu.