Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti İndirim Talebi Reddedildi!

Ulaştırma Bakanlığı Ekrem İmamoğlu tarafından gündeme getirilen Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücretlerine indirim talebini reddetti.
Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti İndirim Talebi Reddedildi!

Ulaştırma Bakanlığı Ekrem İmamoğlu tarafından gündeme getirilen Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücretlerine indirim talebini reddetti.

İstanbullular Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlatılan bakım onarım çalışmaları nedeni ile trafik çilesi ile mücadele ediyor.



Yaklaşık olarak 1,5 ay daha devam etmesi planlanan bakım onarım çalışmalarında mağduriyetin giderilmesi için alternatif çözüm önerileri aranıyor.



Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli Geçiş Ücretine İndirim Yapılacak Mı?



İstanbul'un çiçeği burnunda başkanı Ekrem İmamoğlu sorunun çözümü için Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücretlerine tamirat süresi dolana kadar indirim yapılması talebinde bulunmuştu.



Konu hakkında Radyo Trafik kanalında yayımlanan bir programa konuk olan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaparak “Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bir indirime gidilmesi şu anki gündemimizde yok. Çalışma kısa süreli bir çalışma olduğu için gündeme almıyoruz" dedi.



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakım Çalışmaları Ne Zaman Sona Erecek?



Köprünün bakım onarım süresi hakkında da bilgi veren Uraloğlu “FSM Köprüsü çalışması için 52 gün dediğimiz süre toleranslı bir süre ve hava koşullarına göre değişebilir. Neden 52 gün, çünkü kapsamlı bir çalışma. Bu süreçte tüm asfalt tabakası, izolasyon malzemeleri ve astar malzemeleri tamamen kazınıyor. Çatlak onarımları yapılıp genleşme derzleri değiştiriliyor.



Söküm işleri sonrası kaynak ve tamirler yapılıp kumlama ve astar malzemeleri yerleştirilecek. İzolasyon çalışmasının ardından da 2 kat mastik asfalt yapılacak. Bu işlemler 2 yön için de bu süreçte uygulanacak. Şu an için planlarımızda bir aksama söz konusu değil. Bundan sonraki yıllarda yapılacak çalışmalar 5-10 gün içerisinde bitecek çalışmalar olacak. Bundan sonraki planlarımızda FSM’den ağır tonajlı araç geçmediği için 20 yıl böyle bir bakım yapmak yok" dedi.



İstanbul'da Köprü ve Geçiş Ücretleri 2019 Tarifesi (Binek Araçlar İçin)



15 Temmuz Şehitler Köprüsü Geçiş Ücreti (Sadece Gelişte) 8,75 Lira



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Geçiş Ücreti (Sadece Gelişte) 8,75 Lira



Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti (Hem Gidiş Hem Gelişte) 19,15 Lira



Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti (Hem Gidiş Hem Gelişte) 23,30 Lira



Emlak365.com