Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye 485 Milyon Euro'luk Yardım Onaylandı! Gelecek Para Kimler İçin nasıl Kullanılacak?

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye mülteciler ile alakalı olarak programlarda kullanılmak üzere 485 Milyon Euro ek yardım gönderilmesi yönünde karar verildiği bildirildi.
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye 485 Milyon Euro'luk Yardım Onaylandı! Gelecek Para Kimler İçin nasıl Kullanılacak?

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye mülteciler ile alakalı olarak programlarda kullanılmak üzere 485 Milyon Euro ek yardım gönderilmesi yönünde karar verildiği bildirildi. Avrupa Birliği Komisyonu'nda alınan karar üye ülkelerin de onayından geçti.

Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda Avrupa Birliği ile alaklı olarak yaşadığı sorunlara yönelik Avrupa Birliği'Nin yıllardır atması beklenen adım nihayetinde atıldı. Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'de mültecilere yönelik harcamalarda kullanılmak üzere Türkiye'ye 485 Milyon Euro ek yardım gönderilmesini onayladı.



AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE 485 MİLYON EURO'LUK YARDIM



Avrupa Birliği'nin 485 milyon euro tutarındaki ek yardımı 2016 yılında Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci mutabakatında var olan 6 milyar eurolu kaynağın üzerine eklenecek.



Alman basınında çıkan haberlere göre Türkiye'ye gönderilecek olan 485 milyon euroluk bu yarım ile 1,7 milyon mülteci ve 600 bin okul çağındaki mülteci çocuklar için uygulanan programlar bir yıl daha uzatılacak.



KIZILAY DA YARDIMIN DAĞITILMASINDA GÖREV YAPACAK



Avrupa Birliği'nden gelecek olarak 485 milyon euroluk yardım Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine iletilecek. Ayrıca Kızılay da bu sistemde görev yapacak.



Emlak365.com