Ayasofya'da İlk Cuma Namazı İçin Aranılan Formül Bulundu: İkonaların Yerine Ayet Yansıtılacak!

İstanbul'un fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından yıkılmak üzereyken yeniden tadilat ettirilerek camiye çevrilen ve fethin simgesi haline gelen Ayasofya hakkında Danıştay kararı sonrası müze vasfı kararı iptal edilmiş, yeniden ibadete açılmasına karar verilmişti.
Ayasofya'da İlk Cuma Namazı İçin Aranılan Formül Bulundu: İkonaların Yerine Ayet Yansıtılacak!

İstanbul'un fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından yıkılmak üzereyken yeniden tadilat ettirilerek camiye çevrilen ve fethin simgesi haline gelen Ayasofya hakkında Danıştay kararı sonrası müze vasfı kararı iptal edilmiş, yeniden ibadete açılmasına karar verilmişti. Ancak Fatih Sultan Mehmet tarafından üzeri sıvanan ve müze olmasının ardından yeniden açılan ikonalar için bir çözüm aranıyordu. Aranılan çözüm bulundu...

Danıştay tarafından açıklanan karar sonrası müze vasfı iptal edilerek tekrar cami olarak ibadete açılan Ayasofya hakkında uzun süredir duvarlarda yer alan ikonaların ne olacağı konusu tartışılıyordu.



24 Temmuz 2020 tarihinde Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya Cami için ikonalara aranılan çözüm bulundu.



DUVARLARDA BULUNAN İKONALAR KARARTILACAK, YERİNE AYET RESİMLERİ YANSITILACAK



Fatih Sultan Mehmet Han tarafından üzeri sıvanarak kapatılan ikonalar caminin tekrar müze olarak kullanılacağı kararının alınması üzerine yeniden açılmıştı.



Son verilen karar ile yeniden namaz kılınmaya başlanacak olan camide bulunan ikonalar ise tartışma konusu olmuştu. Yeni Şafak Yazarı Osman Özgan tarafından hazırlanan yazı ile duvarlarda bulunan ikonaların özel bir yöntemle karartılacağı ve resimlerin yerine ayetlerin yansıtılacağı iddia edildi.



Ayasofya Camii namaz saatleri dışında ziyaretlere açık tutulacak. Cuma saatinde ise ziyaretçi kabul edilmeyecek. Caminin üst kat bölümü şimdilik tadilat çalışmaları nedeni ile kapalı kalmaya devam edecek. Camide giriş bölümü haric diğer kalan tüm yerler ise halı ile kaplanacak.



Emlak365.com