Ayasofya'nın Cami Olmasının Yankıları Sürüyor! CHP'den Çok Konuşulacak Ayasofya Açıklaması!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün yaptığı açıklama ile Ayasofya'nın yeniden cami statüsüne kavuşturulmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Ayasofya'nın Cami Olmasının Yankıları Sürüyor! CHP'den Çok Konuşulacak Ayasofya Açıklaması!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün yaptığı açıklama ile Ayasofya'nın yeniden cami statüsüne kavuşturulmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ayasofya'nın 567 yıldır bu ülkenin olduğunu söyleyen Öztrak statü değişiminin usulüne itiraz ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz cuma günü Ayasofya'nın müze statüsünden çıkartılıp yeniden cami statüsüne kavuşturulması yeni haftada siyasetin en önemli gündem maddesi haline geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün bir açıklama yaparak gerçekleştirilen statü değişikliği konusundaki itirazlarını kamuoyu ile paylaştı.



OSMANLI'NIN HUKUKU İLE CUMHURİYET HUKUKU'NU YOK SAYDILAR



Osmanlı Hukuku'nun kuralları ile bir statü değişikliği yapıldığını söyleyen Faik Öztrak, “Osmanlı'nın Hukuku'nun gereklerinden yola çıkarak Cumhuriyet Hukuku'nu yok saydılar. Yarın birisi kalkıp Osmanlı dönemindeki malını geri isterse ne yapacaksınız? Hangi hukuk ile yok alamazsınız diyeceksiniz?” dedi.



BİR KARARNAME İLE AYASOFYA CAMİ YAPILABİLİRDİ



Ayasofya'nın cami yapılmasına dair bir sorunları olmadığını söyleyen Faik Öztrak, “Biz iktidara çok açık bir şekilde söyledik. Ayasofya müzesini cami yapmak istiyorsanız Danıştay kararına ihtiyacınız yoktu. Bir kararname çıkartıp bunu yapardınız. Bunu yapamadılar.” şeklinde konuştu.



DANIŞTAY KARARI İPTAL ETMESİN DİYE SAVUNMA VERDİLER



İktidarın çelişki içerisinde olduğunu söyleyen Faik Öztrak, “Büyük bir çelişki yaşıyorlar. Bir taraftan Bakanlar Kuru Kararı'nı Danıştay iptal etmesin diye savunma verdiler. Diğer taraftan Ayasofya dik duruşumuzla açıldı diyerek caka sattılar.” ifadelerini kullandı.



DANIŞTAY'IN ARKASINA SAKLANDILAR



Ayasofya 567 yıldır bizimdir diyen Faik Öztrak, “Ayasofya'nın iki büyük fatihi vardır. Bunlardan ilki Fatih Sultan Mehmet ikincisi ise Mustafa Kemal Atatürk'tür. Biz her ikisiylede gurur duyuyoruz. Ancak alınan bu karar siyasi riyakarlıktır. Yetkisini kullanmaktan korkanlar Danıştay'ın arkasına saklanmışlardır.” dedi.



Emlak365.com