Ayda en az 42 bin TL maaşla çalışmak isteyenler için MSB ilanı yayımladı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan son ilana göre toplamda 15 Müfettiş Yardımcısı alımının yapılacağı öğrenildi.
Ayda en az 42 bin TL maaşla çalışmak isteyenler için MSB ilanı yayımladı!

Kamuda çalışmak isteyen kişiler için ilan yayımlandı! Milli Savunma Bakanlığı tarafından yüksek maaş seçeneği ile personel alımlarına başlandığı ifade edildi.

MSB MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK!

Toplamda 15 adet müfettiş yardımcısı alınacak olan kadro için Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerekli olan ilanlar yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda detaylar şu şekilde verildi;

a. Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere; "Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre Genel İdari Hizmetler sınıfından 9'uncu dereceli 15 (onbeş) Müfettiş Yardımcısı alımı amacıyla giriş sınavı yapılacaktır.

b. Müfettiş Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel Milli Savunma Bakanlığı merkez teşkilatında (Ankara) görev yapacaktır.

c. Her adayın sadece bir tercih hakkı bulunmaktadır.

ç. Yabancı üniversitelerden mezun olan adayların Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini "Eğitim Bilgisi Ekle" ekranından sisteme yüklemesi gerekmektedir.

d. Adaylar varsa son çalıştığı işyerinin adı, adresi ve işyerindeki unvanlarını ''Son İşyeri Bilgileri'' sekmesinden gireceklerdir.

e. İlan metninde belirtilmeyen hususlar hakkında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmak isteyen kişiler için Milli Savunma Bakanlığı gerekli olan şartları şu şekilde duyurdu;

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,

b. En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarının; Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat ve İşletme programlarının birinden mezun olmak,

c. Tablo-1'de bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak,

ç. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), Tablo-1'de bulunan her bir kadro unvanı için belirtilen ilgili puan türlerinden taban puanı almış olmak,

d. Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 35 yaşını doldurmamış olmak,

e. Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet hesabından yapılabilecek olan başvuruların 20 Eylül 2023-01 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir.