Aydın KYK yurdunda asansör düştü! 1 öğrenci hayatını kaybetti

Dün gece saatlerinde Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucunda bir kız öğrenci hayatını kaybetti.
Aydın KYK yurdunda asansör düştü! 1 öğrenci hayatını kaybetti

Dün gece saatlerinde KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör düştü! Elde edilen bilgilere göre düşen 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiği, asansörün arıza vererek düştüğü öğrenildi. Yaşanan olayın ardından 1 öğrencinin hayatını kaybettiğinin öğrenilmesi ile birlikte öğrenciler ihmal bulunduğu konusunda tepkilerini dile getirmeye başladı.

Hem yurdun önünde toplanarak protestolara başlayan öğrenciler hem de sosyal medyadan yaptıkları paylaşım ile seslerini duyurmak istedi.

1 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ!

Asansör düşmesi sonucunda elde edilen ilk verilere göre 1 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden kız öğrencinin ise kimliği belli oldu. Gelen bilgilere göre hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Z.E. olduğu ortaya çıktı.

Arkadaşlarını kaybeden diğer öğrenciler ise bu durumu protesto etti. Daha öncesinde de yönetime arıza olduğu konusunda açıklama yaptıklarını fakat bu konuya ilişkin tedbirin alınmadığını iddia ettiler.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ!

Konu ile ilgili Aydın Valisi Yakup Canbolat tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi; "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" dedi.

Olayın nasıl olduğu konusunda da Vali Canbolat, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi. Olayla ilgili de soruşturmanın yürütülmeye devam ettiği ifade edildi.

Haber Editörü