Az önce 81 il için beklenen açıklama geldi! Sabah 07.00’de başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece etkili olacak hava durumuna ilişkin il il açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada sağanak yağışların etkisini göstereceği ve sıcaklıkların daha da düşeceği belirtildi.
Az önce 81 il için beklenen açıklama geldi! Sabah 07.00’de başlıyor

Dışarıya çıkmak isteyen ve dışarıda işi olanlar için önemli bir açıklama geldi. Meteoroloji, yaptığı açıklamasında hava sıcaklıklarının 2-4 derece daha düşeceği ifade edilirken, çok sayıda il için sağanak yağışı etkisini göstereceği açıklandı.

Meteoroloji, güncel hava durum tahminlerini her akşam açıklıyor. Bu akşam yapılan açıklamada yarın sabah saatlerinde çok sayıda ilde sağanak yağışın gün boyunca etkisini gösterebileceği belirtildi. İşte Meteoroloji’nin açıklamasına göre bu gece ve yarın sabah saatlerinde beklenen hava durum tahminleri ve haritalı paylaşımı:

Yapılan açıklamada, özellikle, “Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İskenderun Körfezi çevrelerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde (1800 metre) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise yer yer kuvvetli olması bekleniyor” denildi.

screenshot-7.png

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji’nin açıklamasında özellikle yarın Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Bununla birlikte Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuvvetli rüzgar beklendiği açıklandı.

BU GECE BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

EGE

Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Hatay kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği, Sinop çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) yer yer kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yaptığı açıklamasına ek olarak sağanak yağışların gece boyunca süreceğini ve sabah saatlerinden sonra da rüzgarın şiddetini artırabileceğini belirtti.