Babacan ve Davutoğlu'nun Partileri Millet İttifakına Mı Katılıyor? Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmış olduğu bir program kapsamında yaptığı konuşmasında Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ortak paydaları olduğunu ifade etti.
Babacan ve Davutoğlu'nun Partileri Millet İttifakına Mı Katılıyor? Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmış olduğu bir program kapsamında yaptığı konuşmasında Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ortak paydaları olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları Gelecek Partisi ile Deva Partisi'nin Millet İttifakına katılacağı şeklinde yorumlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'nin Youtube canlı yayınına katıldı. Burada İzmir depreminden ekonomi başlıklarına partisinin çalışmalarından siyaset gündeminde yaşananlara dair açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu meral edilen sorulara ise yanıt verdi.



CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN MİLLET İTTİFAKI AÇIKLAMASI



Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Millet İttifakı konusuna ayrı bir parantez açtı. Millet İttifarkının dağıtılması için bürokrasinin bazı unsurlarını kullanarak operasyon yapıldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin de FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi. Konuşmasında ayrıca bazı kişilerin finanse edilerek ayrı bir parti kurulması konusunda çaba olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu bu kapsamda teklif götürülen isimler olduğunu söyledi.



Babacan ve Davutoğlu İttifaka Katılıyor Mu?



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.



"Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu ile ortak paydalarımız var. Pek çok evrensel kavramlar üzerinde ortaklaşıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi, devlette şeffaflık, yargı bağımsızlığı gibi. İki parti kuruluş aşamasında markada değeri olarak ortaya çıkmaları lazım. Belli bir zaman diliminde bunlar da gerçekleşir."



Kılıçdaroğlu DEVA Partisi ve Gelecek Parti'nin ittifakta yer alıp almayacağına dair zaman ne gösterir göreceğiz ifadelerini kullandı.



Emlak365.com