Bakan Bolat açıkladı! Fahiş fiyatla mücadele kapsamında 500 memur alımı yapılacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan son açıklama ile birlikte fahiş fiyatla mücadele kapsamında yürütülen projede toplamda 500 memur alımının yapılacağı öğrenildi.
Bakan Bolat açıkladı! Fahiş fiyatla mücadele kapsamında 500 memur alımı yapılacak

Uzun süredir vatandaşların enflasyon karşısında maddi açıdan ezilmemesi ve fahiş fiyatlardan etkilenmemesi amacı ile çalışmalar sürmekteydi. Buna karşılık bugün Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda bu kapsamda çalışması için toplamda 500 memurun bünyeye alınacağından bahsetti.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE KAPSAMINDA 500 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Bugün Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda fahiş fiyat ile mücadele kapsamında toplamda 500 memur alımının yapılacağından bahsetti. Gelen açıklama ise şu şekildeydi;

"Fahiş fiyatla mücadele kapsamında KPSS ile bin 500 memur alıp piyasayı denetleyeceğiz.

Otomotiv sektöründeki aldığımız tedbirlerle burada büyük ölçüde normalleşmeyi sağladık. Emlak sektöründe de köpüğün kalkmasını sağladık.

İş dünyası kuruluşları, sektörel dernek ve kuruluşlar, federasyonlar, gıda, mobilya, giyim ve perakende zincirlerinde indirim çağrılarımıza olumlu yanıt verildi."

screenshot-193.png

BAKAN BOLAT'DAN 1500 MEMUR ALIMI AÇIKLAMASI!

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ilk etapta KPSS ile toplamda 500 memur alımının yapılacağını paylaşan Bakan Bolat bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat sonucunda da 1500 memur için de alımların yapılacağını duyurmuştu. Gelen açıklamalar ise şu şekildeydi;

"Enflasyonla mücadele topyekün bir mücadele. Merkez Banka’mızın bir numaralı hedefi fiyat istikrarını sağlamak olarak zikredilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın kredi, maliye politikaları, Merkez Bankası’nın faiz, döviz kuru politikaları bu amaca yöneliktir. Ticaret Bakanlığı olarak görev de piyasada fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler yoluyla mücadele yapmaktır.

Cumhurbaşkanımızdan aldığımız izinle çok yakında birkaç haftalık zamanla ÖSYM üzerinden 1500 memur alımını gerçekleştireceğiz. Onları denetçi olarak hızlıca eğitim piyasaya denetimlere görevlendireceğiz."

Yapılan bu açıklamaların ardından detayların yakın zaman içerisinde Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılacağı öğrenildi.

Haber Editörü