Bakan Koca duyurdu! 65 yaş üstü tüm vatandaşların başvurması gerekiyor bugün resmen başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün sosyal medya hesabı üzerinden grip aşısı hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.
Bakan Koca duyurdu! 65 yaş üstü tüm vatandaşların başvurması gerekiyor bugün resmen başladı

Kış ayına girerken her sene olduğu gibi bu sene de Sağlık Bakanlığı tarafından grip aşıları için randevu sistemi duyuruldu! Vatandaşların kış ayında grip hastalığından etkilenmemesi amacı ile sağlıkları için yapılan bu aşılar hakkında bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama geldi.

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU!

Bir süre önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması normal takvimiyle başlıyor. Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir. Grip, özellikle 65 yaş üstüyle kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz." şeklinde ifadeler ile kronik rahatsızlığı olan ve 65 yaş üstü olan tüm vatandaşların randevu alarak grip aşısı olması gerektiği ifade edildi.

AŞI RANDEVULARI BUGÜN AÇILDI!

Bugün son dakika gelen açıklamada ise "Grip Aşısı uygulaması başladı... Yılın bu dönemlerinde sık rastlanan grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını 15 Eylül itibarıyla başlattık.

65 yaş üzeri büyüklerle sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar grip aşılarını ücretsiz olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim." ifadeleri ile artık vatandaşların aşı olmak için başvuru randevu alabilecekleri öğrenildi.

KİMLER GRİP AŞISI OLABİLİR?

Yapılan tüm bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de bu aşıları kimlerin yaptırabileceği yönündeydi. Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet adresinde "Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara, daha önce herhangi bir mevsimsel influenza aşısı ile ciddi (hayatı tehdit eden) alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır. " ifadeleri ile grip aşısının yapılmaması gereken kişiler açıklandı.