Bakan Koca duyurdu! Gazze'ye sağlık yardımı için Bakanlık harekete geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze için sağlık desteğinde bulunabileceği konusunda duyuru yaparak harekete geçti.
Bakan Koca duyurdu! Gazze'ye sağlık yardımı için Bakanlık harekete geçti

İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimde dün Filistin'de bulunan bir hastanenin bombalanması ile durum daha da ciddi bir hal aldı. Binlerce masum vatandaşın hayatını kaybettiği bu savaşta hastanede yaşanan kayıp dünyanın ayağa kalmasına neden oldu.

Yaşanan bu feci durumun hemen ardından ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medya hesabından bir paylaşım geldi. Yapılan bu paylaşımda her türlü sağlık desteğinin verilmesine, sahre hastanesinin kurulup sağlık hizmeti verilebileceğinden bahsetti. Bakan Koca tarafından yapılan bu paylaşım şu şekildeydi;

BAKAN KOCA'DAN GAZZE'YE DESTEK AÇIKLAMASI!

screenshot-211.png

"Gazze'deki El Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlenen menfur saldırının ardından, birçok uluslararası paydaşla telefon diplomasisi yürüttüm. Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey yetkilileri. Konuşmalarımın odak noktası hedeflemenin kabul edilemez olduğu inancıydı. Her koşulda ve her gerekçeyle insan sağlığına hizmet eden kurumlar. Bu saldırıya hiçbir şekilde seyirci kalmayacağız. Dünyanın bazı bölgelerinin sahip olduğu, hasta ve masumların çaresizliği ve muhtaçlığı konusunda dünya ahlaki görevine uymak zorundadır. Buna katlanın ve görmezden gelin. Türkiye olarak bölgeye yüzer hastane göndermeye veya Gazze'de veya Refah kapısı yakınında sahra hastaneleri kurmaya hazırız. Filistinli kardeşlerimize yönelik sağlık hizmetleri ve bu hizmetlerin hayata geçirilmesi. DSÖ Bölge Direktörü ile yaptığım görüşmede bunu doğruladım.

Avrupa Bölgesi İçin Küresel Sağlık Hans Kluge, bölgedeki sağlık hizmetlerinin acil ve kararlı bir şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi. İşbirliğine hazırız Dünya Sağlık Örgütü'nün bu çabaları hayata geçirme kararı alması durumunda. Konuşmalarımda Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda ısrarcı olduğunu özellikle vurguladım. Bu bakımdan tarihi bir sorumluluktur. Bu konudaki görüş ve taleplerimiz Büro Müdürü tarafından olumlu karşılandı. Doğu Akdeniz Bölge Teşkilatı Ahmed Al-Mandhari ile birlikte ülkemizle acilen koordinasyon ve iş birliğine başlama kararı aldık. O. Bu konuda koordinasyon ve iş birliği çalışmaları kararlılıkla devam etmektedir. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki her türlü diplomatik zorluğa rağmen; Türkiye; Bundan sonra her zaman orada olacaksın Çocuklar, yaşlılar ve masum insanlar için. Yaşadığımız bu günler, insanların insanlığın yanında olmayı tercih ettiği tarihi günlerdir. yoksa hayırmı. Vicdanımızın sesinden başka duyacağımız ses yoktur. Filistin halkını, çocuklarını, yaşlılarını, hastalarını, kadınlarını kardeşimiz olarak görüyoruz."

Bakan Koca tarafından yapılan bu açıklama destek gördü.

Haber Editörü