Bakan Koca'dan son dakika korona açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika covid-19 hakkında açıklama geldi. Koronanın yok olmayacağı fakat başka varyantlar ile görülebileceği ifade edildi.
Bakan Koca'dan son dakika korona açıklaması!

Son dönemde Eris varyantının dünya gelinde büyük etkilerinin görülmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde de meydana gelen endişelerin ortadan kaybolması için sık sık bilgilendirme yapmaya başladı. Özellikle de son dönemde salgının Türkiye'de toplamda 9 kişide görüldüğünün öğrenilmesinin ardından yeniden pandemi sürecine girilip girilmeyeceği merak konusu oldu.

Bakan Koca tarafından daha önce yapılan açıklamalara "ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız." şeklinde ifadeler ile endişe edilmesi gereken bir durumun söz konusu olmadığı belirtilmişti.

BAKAN KOCA'DAN SON DAKİKA KORONA AÇIKLAMASI GELDİ!

Eris varyantı hakkında endişelerin devam etmesinin ardından Sağlık Bakanı Koca, "Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz.

Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. "Eris" adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim. İyi akşamlar." şeklinde yaptığı açıklamalar ile güncel duruma ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.