Bakan Kurum'dan Son Dakika İzmir Depremi Açıklaması: Enkaz Altında Kaç Kişi Var, Depremzedelere Kira ve Eşya Yardımı Yapılacak Mı, Son Durum Ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün meydana gelen İzmir depremi hakkında kamuoyuna merak edilen son rakamları açıkladı.
Bakan Kurum'dan Son Dakika İzmir Depremi Açıklaması: Enkaz Altında Kaç Kişi Var, Depremzedelere Kira ve Eşya Yardımı Yapılacak Mı, Son Durum Ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün meydana gelen İzmir depremi hakkında kamuoyuna merak edilen son rakamları açıkladı. İzmirli vatandaşlarımıza eşya yardımı müjdesi veren Bakan Kurum şu ana kadar enkaz altından kurtarılan kişilerin sayısının yanı sıra depremde hayatını kaybedenlerin ve yaralı olarak kurtarılanların da sayılarını duyurdu. Detaylar haberimizde.. .

İzmir'de dün meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ederken deprem haberinin gelmesi ile beraber hemen bölgeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kamuoyuna merak edilen son durum hakkında yeni açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından düzenlenen basın toplantısına AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'de katıldı.



İZMİR DEPREMİNDE ŞU ANA KADAR YIKILAN BİNALARIN ALTINDAN KAÇ VATANDAŞ KURTARILDI, KİRA VE EŞYA YARDIMI YAPILACAK MI?



Bakan Kurum devletin tüm imkanları ile bölgede olduğunu belirterek tüm Türkiye'nin tek yürek halinde kenetlendiğini söyledi ve arama kurtarma faaliyetlerini hassas bir şekilde yürütmeye devam ettiklerini söyledi.



Şu ana kadar enkaz altından 100 kişinin sağ olarak kurtarıldığını belirten Bakan Kurum enkaz altında halen arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu kişilerin de sağ olarak kurtarılması için çalışmaların devam ettiklerini dile getirdi.



Depremde yıkılan 17 binadan 9 tanesinde çalışmalar tamamlanırken 8 binada ise ne yazık ki halen enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.



İZMİR DEPREMİNDE EVİ HASAR GÖREN KİŞİLERE DEVLET KİRA VE EŞYA YARDIMI YAPILACAK!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum evi oturulamayacak düzeyde hasar gören kişilere kira yardımı, evinden eşyalarını alamayan kişiler için ise kira yardımı yapılacağı duyuruldu.



İZMİR DEREMİNDE SON DURUM: KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, HAYATINI KEYBEDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI MI?



Açıklanan son rakamlara göre İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 25 rakamına ulaşırken 804 kişi ise yaralandı.



Emlak365.com