Bakan Özhaseki'den depremlere ilişkin tedbir açıklaması geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan son açıklama ile birlikte depremlere yönelik tedbirlerin konulacağı ifade edildi.
Bakan Özhaseki'den depremlere ilişkin tedbir açıklaması geldi!

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan son açıklamalarda deprem felaketlerine ilişkin alınacak olan tedbirler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Bakan Özhaseki tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekilde verildi;

BİZİM YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY TEDBİR ALMAKTIR!

"Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası"nın açılış töreninde konuşan Bakan Özhaseki, "Bizim yapacağımız tek şey deprem gelmeden tedbirimizi almalıyız. Yani kentsel dönüşümü bir an önce hızla harekete geçirmemiz gerekiyor." dedi.

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmaların yapıldığı hakkında ise "Yıkıp yapacağız ve arkasından orada kentsel dönüşümü başlatacağız. Alana indiğimizde masumane vatandaşlarımızı çevreleyen, ellerinde pankartlarla protestocu grup gördüm. Arkadaşımız sadece selamlama konuşması yapmak için sahneye çıktığında bir cümle edemedi. Çünkü oradaki protestocular küfür ederek bizi, belediye başkanımızı konuşturmadılar. Belediye başkanımız sahneden inmek zorunda kaldı." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL İLİNDE 800 BİN KONUT DÖNÜŞTÜRÜLDÜ!

6 Şubat tarihinden sonra deprem riski bulunan İstanbul ilinde dönüşümlerin başladığını ifade eden Bakan Özhaseki "Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüğümüz gibi, şu anda 400 bin civarında konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul'da da 800 bin konutumuzu dönüştürdük. Şu anda 179 bin konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul için planımız hazır. Bu dönüşüm için yol haritamız var. Bir taraftan dönüşüm çalışmalarımıza hızla devam ederek sayıyı artırmak istiyoruz." dedi ve "Yarısı Bizden" kampanyası ile en az 200 bin konutu daha dönüştürüleceği konusunda bilgilendirme yapıldı.