Bakan Tekin son dakika duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için ücret alınmayacak

Bugün sosyal medya hesabından son dakika açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, öğretmenlik kariyer basamakları sınavından ücret alınmayacağını açıkladı.
Bakan Tekin son dakika duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı için ücret alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün son dakika duyuruldu! Yapılan açıklamalara göre öğretmenler için düzenlenen kariyer basamakları sınavı için ücret alınmayacağı ifade edildi. Bu sene 19 Kasım tarihinde uygulanacak olan sınav hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bilgilendirmelerde bulundu.

KARİYER BASAMAKLARI SINAVI İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK!

Konu ile ilgili paylaşımda bulunan Bakan Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 19 Kasım Pazar günü uygulanacak olan “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı” ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları bugün itibarıyla başlamıştır. Söz konusu sınav için ücret almamayı kararlaştırdık. “Öğretmenler Odası Buluşmaları” sohbetlerimiz doğrultusunda öğretmenlerimizi bizzat dinleyerek çözüm geliştirmeye devam edeceğiz" şeklinde ifadeler ile ücretin alınmayacağını açıkladı.

screenshot-1-005.png

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yapılan bu açıklamaların ardından kariyer basamakları sınavına girmek için gerekli olan şartların neler olduğu konusunda da merak edilenler araştırılmaya başlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre “Öğretmenlik kariyer basamakları için uzman öğretmenlik eğitim programına, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim 2023 tarihi itibarıyla en az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler; başöğretmenlik eğitim programına ise yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 4 Ekim tarihi itibarıyla uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan uzman öğretmenler başvuruda bulunabilecek.” ifadeleri ile sınava girebilecek olan kişilerin sağlaması gereken şartlar da belirlenmiş oldu.