Bakan Tunç açıkladı! Diyarbakır'da adliye personeli için 230 konut teklif edildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son açıklama ile birlikte adliye personelleri için konut teklif edildiği öğrenildi.
Bakan Tunç açıkladı! Diyarbakır'da adliye personeli için 230 konut teklif edildi

Bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakan Yardımcıları Ramazan Can ve Hasan Yılmaz ile çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Diyarbakır'da valilik ziyaretinde de bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından gazeteciler ile bir araya gelen Bakan Tunç, adliye personellerinin konut ihtiyacı için teklifte bulunulduğunu ifade etti.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır ili için tüm ihtiyaçların karşılanacağını bu konunun da takipçisi olacağını belirterek talepte bulunduğu konutlar hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

230 KONUT TEKLİF EDİLDİ!

Bakan Tunç tarafından yapılan açıklamalarda "Adliye personelimizin konut ihtiyacı da göz önünde bulundurularak özellikle son depremde yaşadığımız konutların yıkılması nedeniyle diğer illerde de aynı şekilde programımızı yeniden revize etmiştik. Diyarbakır'da ilave merkezde 156 konut, ilçelerimizde 74 olmak üzere toplamda 230 adliye personeli konutunu da yatırım programına teklif ettik. Bismil Adliyemiz 2007'de tamamlanmıştı. Orada ihtiyaca cevap veriyor. Ancak Çınar ilçemizde, Eğil'de, Hazro'da, Lice'de ve Silvan ilçemizde 2 bin 500 metrekare ile 6 bin 500 metrekare alan arasında değişen kapalı alanlara sahip yeni adliye binalarını da 2024 yılı yatırım programına projelerini teklif ettik" ifadeleri ile bu konunun takipçisi olduğunu ifade etti.

YENİ MAHKEMELER KURULABİLİR!

İhtiyaç doğrultusunda yeni mahkemelerin kurulabileceğini ifade eden Bakan Tunç "Son olarak 3 adli yargı mahkemesi, bir aile mahkemesi, 2'si infaz hakimliği olmak üzere 3 mahkeme kurulması, bir de idare mahkemesi... Özellikle diğer deprem bölgesindeki illerimizde de açılan idare davaların yoğunluğunu dikkate alarak oralarda da 21 yeni idare mahkemeleri kurulmuştu. Diyarbakır'ımızda da şu anda ihtiyaç olarak gördüğümüz bir ilave idare mahkemesi bu yıl içinde hizmete girdi. 24 yeni mahkemenin kurulmasıyla ilgili planlama çalışmamız var." dedi.