Bakan Uraloğlu 10 GB ücretsiz internet için tarihi açıkladı!

Gençler için 12 ay boyunca ücretsiz bir şekilde verilecek olan 10 GB internet için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarihi verdi.
Bakan Uraloğlu 10 GB ücretsiz internet için tarihi açıkladı!

Bugün A Haber'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından gençler için verilecek olan 10 GB internetin verileceği tarih açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde öğrenciler için seçim vaadi olarak verilen telefon ve bilgisayarda vergisiz satışlar ile 12 ay boyunca verilerek 10 GB internet "Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir." ifadeleri ile duyurulmuştu.

Yapılan açıklamaların ardından bugün Bakan Uraloğlu tarafından ise 10 GB internetin ne zaman verileceği hakkında merak edilenler artmaya başladı.

ÖĞRENCİLER İÇİN 10 GB İNTERNETİN VERİLECEĞİ TARİH AÇIKLANDI!

Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda "Gençlerimize Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 3,6 milyon gencimizi kapsayacak proje. 3 operatörden tekliflerimizi aldık, 12 ay süre içinde mutabakat sağladık. Gençlere verme noktasındayız. Ücretsiz internet projesi için 10 gb interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonundan gerek IMEI numarasından örtüşmesini sağlayacağız. Başkası kullanamayacak. BTK ile bunu sağlama yeteneğine sahibiz. Bu ay 10 gb internet başlar. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Gençler hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörü kullanabilecekler.

Yerli üretim şartı, sınır fiyat konuldu, onun altında kalan yerli üretim markalarına uygulanacak cep telefonu kampanyası var, o da bu ay hayata geçirilir." şeklinde ifadeler ile Ekim ayı itibariyle yani önümüzdeki günlerde verilmeye başlayacağı öğrenildi.