Bakan Uraloğlu illere göre Türkiye şarj istasyonu haritasını yayımladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de bulunan şarj istasyonlarının haritalı bir şekilde sayısını illere göre açıkladı.
Bakan Uraloğlu illere göre Türkiye şarj istasyonu haritasını yayımladı!

Bugün Sabah'a konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, artık git gide yaygınlaşan elektrikli otomobillerin ardından Türkiye genelinde günden güne sayısında artış görülen şarj istasyonlarının sayılarını yayımladı. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan bu şarj istasyonlarının önümüzdeki yıllarda sayısının daha da artış göstereceği ifade edildi.

BAKAN URALOĞLU HARİTAYI YAYIMLADI!

Yapılan açıklamalarında Türkiye'nin her yerinde bulunan şarj istasyonlarının adetlerini paylaşan Uraloğlu, "2030'da araçların yüzde 50'den fazlasının elektrikli araç olacağını öngörüyoruz. TOGG da yollarda yerini hızla alıyor. Şu anda 81 ilde 4.410 adet şarj istasyonunda 9.278 adet şarj soketi var. Araç başına düşen şarj noktası açısından orantısal olarak baktığımızda Türkiye, Avrupa genelinde birinci sırada. TCDD Teknik A.Ş. de EPDK'dan şarj işletmecisi lisansı aldı. Bakanlığımıza bağlı kurumlara hizmet verecek. Kurulumuna başlanan 200 kilovat gücündeki süper hızlı şarj istasyonları ile vatandaşlarımız elektrikli araçlarını 15-20 dakikada şarj edebilecek. Ülke genelinde Mart 2024'e kadar 50 adet şarj istasyonu devreye alınacak." diyerek bu istasyonlarda 15 - 20 dakika içerisinde şarjın mümkün olduğundan bahsetti.

screenshot-92.png

Haritaya baktığımız zaman özellikle büyükşehirlerde sayıların gittikçe arttığına şahit olundu. İstanbul bu bakımdan birinci sırada yer alarak şarj istasyonu sayısının 2558 olduğuna şahit olundu. Ankara 957 ile ikinci sırada olurken Antalya ise 692 ile üçüncü sıraya yerleşti. İzmir 451 ve Bursa 414 ile de bu illerimizi takip etti.