Başvurular alınmaya başladı! TTK 2 bin madenci alımı yapacak hemen başvurun

Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 2 bin işçi alımının yapılacağı öğrenildi. Başvuru için şartlar belli oldu.
Başvurular alınmaya başladı! TTK 2 bin madenci alımı yapacak hemen başvurun

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre toplamda 2 bin maden işçisi alımının yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapan vatandaşlar için gerekli olan başvuru şartları ve hangi statüden kişilerin başvuru yapabileceği öğrenildi.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALIMLAR BAŞLADI!

25 Eylül itibariyle başlayan personel alımı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Okan Şentürk tarafından yapılan açıklamada "İş-Kur İl Müdürlüğü olarak 2021 yılında çıkarılan genelgemizle açık ibareler bulunmaktadır. Alım buna göre yapılacaktır. Daha önceden de yakın tarihte Gençlik Spor Bakanlığı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın alımları bu genelgeye göre yapılmıştır. 2019 yılında yapılan TTK'ya alımlarında kurum önünde yığılmalar olmuştu. Bu yığılmaları engelleyecek genelgemizle beraber belirtilen tarihle ilan açılan tarihe kadar kamuoyuna açıklamalar yapacağız. Vatandaşlarımızdan kurum önüne gelip mağdur olmamalarını ve geceden sıraya girmeye gerek kalmadığını teknolojiyi ve kurumun internet sayfalarını çok iyi değerlendirmelerini, ilanlarımızı da resmi sitemizden takip etmelerini istiyoruz. Kendileri hiçbir şekilde mağdur olmadan işlemleri yürütmelerine yardımcı olacağız" ifadeleri ile toplamda 2 bin işçinin alınacağı öğrenildi.

BAŞVURU İÇİN 4 GÜN SÜRE VERİLDİ!

Bugün başlayan alımlar hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Şentürk tarafından yapılan açıklamada "Bu ilan yapıldıktan sonra beş gün içerisinde ilan süresi var. Kurumun internet, e şube üzerinden yada Alo 170 üzerinden 7/24 başvurularını yapabilirler. Başvuru yapan vatandaşımız TTK alım başvurusu yapan vatandaşımız kurumumuza gelmesine herhangi bir gerek kalmamıştır. Zaten açıklamalarımızla da kendilerine belirteceğiz. Kendilerine her türlü kurum olarak personel olarak yardımcı olacağımızı ifade ediyoruz. İş-Kur E-Şube'yi çok iyi kullanmalarını kendilerine rica ediyoruz. Her türlü konuda da yardımcı olacağımızı ve açıklamalar yapacağımızı kendilerine duyuruyoruz" ifadeleri ile alımların İŞKUR üzerinden yapıldığı son günün ise 29 Eylül 2023 olduğunun altı çizildi.