Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak! TCDD ekim ayı işçi alımlarını duyurdu

TCDD tarafından yayımlanan son ilana göre farklı kadrolar için toplamda 24 işçi alımının yapılacağı öğrenildi. Şartlar ve detaylar belli oldu.
Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak! TCDD ekim ayı işçi alımlarını duyurdu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından Ekim ayı ilanları yayımlandı. Resmi Gazete'den duyurulan son ilana göre toplamda 24 işçinin alınacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylara da yer verildi.

TCDD İŞÇİ ALIMLARINA BAŞLADI!

Yapılacak olan personel alımları için başvuru esnasında gerekli olan bilgiler şu şekilde verildi;

screenshot-257.png

addf.png

BAŞVURU ŞARTLARI

TCDD tarafından yapılacak olan alımlar için kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

  • Adaylar, İŞKUR'da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir. İŞKUR'da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.
  • İŞKUR'ca bildirilecek nihai listede yer alacak adayların evrak teslimi neticesinde sınava girip giremeyecekleri evrak teslim süresinin bitiminden sonra açıklanacaktır. Eksik veya uygun olmayan evrakla başvuran adayların evrakları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  • TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü işyerlerine görev alacak işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır. İşe başlatılan işçilerin deneme süresi 4 aydır. TCDD Taşımacılık AŞ'de işe başlayan adaylar 5 yıl boyunca nakil isteğinde bulunamayacaktır.
  • Sadece 18-35 yaş arası ve sadece erkek adaylar başvuru yapacaktır. (İşyerlerimiz ağır ve tehlikeli iş kapsamında olduğundan ve işçilerin beden gücüyle çalışması gerektiğinden dolayı erkek adaylar istihdam edilecektir.)
  • Sınava giren adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Puanlamanın 50 puanlık kısmı adayın fiziki yeterliliğinin, ifade becerisinin, uygulama yapıldığı takdirde pratik bilgisinin değerlendirildiği "BECERİ" alanından, kalan 50 puanlık kısmı ise adayın teorik bilgisi, iş deneyimi, kavrama bilgisinin ölçüldüğü "MESLEKİ YETERLİLİK" alanından oluşur. Değerlendirme neticesinde toplam 60 puan altında kalan adaylar başarısız sayılır.
  • Yapılacak sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylardan tam teşekküllü Devlet Hastaneleri veya Resmi Üniversite Hastanelerinden sağlık kurul raporu istenecektir. (Özel hastanelerden alınacak raporlar kabul edilmeyecektir.)
  • 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden; TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim, kurs ve staj giderlerinin i4 'si oranında tazminat talep edilir.
  • İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilidir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda verilen başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların İŞKUR'un internet sitesi üzerinden 23.10.2023-27.10.2023 tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Başvuru esnasında Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, TC Kimlik numarasının yazılı olduğu Adli Sicil Kaydı, Askerlik Durum Belgesi, KPSS Sonuç Belgesi, İş Talep Bilgi Formu ve Başvuru Formu da gerekmektedir.

Haber Editörü