Bayram İçin Otobüs Biletleri Tükendi, Ek Sefer Planlanıyor

Ramazan Bayramı tatilinde memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar otobüs biletlerine akın etti. Şimdiden biletler tükendi, firmalar ek sefer açma hazırlığında.
Bayram İçin Otobüs Biletleri Tükendi, Ek Sefer Planlanıyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar memleketlerine ve tatile gitmek için otobüs biletlerine yoğun ilgi gösterdi. Yetkililer tarafından şimdiden otobüs biletlerinin tükendiği ve ihtiyaç durumunda ek sefer koyma planları olduğu açıklandı.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, bayram nedeniyle önceki yıllarda şehirlerarası otobüslerin daha çok ilgi gördüğünü, bu sene ise daha önceki yıllar kadar olmasa da yine yoğun bir ilgi olduğunu açıkladı. Daha önce bayrama 10 gün kala biletlerin tükendiğini, bu bayramda ise daha önceden tükendiğini, şimdiki doluluk oranının %70 olduğunu söyledi.

Bayram İçin Otobüs Biletleri Tükendi, Ek Sefer Planlanıyor

COVİD-19 SONRASINDA SEFER SAYILARI AZALDI
Salgın nedeniyle günlük sefer sayılarının azaldığını söyleyen Çaktır, önceki bayramlarda günlük 2.800 otobüsün sefere çıktığını, fakat sayının düşmesinin beklendiğini, şu an için günlük sefer sayısının 700-800 arasında olduğunu ifade etti.

Ramazan Bayramı'nda günlük sefer sayısının 1100 olması bekleniyor. Cumartesi gününe kadar yoğunluk beklendiği, sektörün tüm yoğunluklara hazır olduğunu, memleketine gitmek isteyen hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyleyerek vatandaşları korsan taşımacılığa karşı uyardı. Vatandaşlara, bayram tatili için mağduriyet yaşamamaları adına otobüs biletlerini otobüs firmaları ve otogarlardan almaları konusunda çağrıda bulundu.

Bayram İçin Otobüs Biletleri Tükendi, Ek Sefer Planlanıyor

EK SEFER HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda firma yöneticisi Alaattin Şenlik, otogarda bayram hareketliliği yaşandığını, satışta olan biletlerin tükendiğini, ek seferler için de hazırlıkların tamamlandığını, vatandaşları bayramda aileleri ile buluşturdukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Emlak365.com