Benzine İNDİRİM! Bu gece yarısı tüm istasyon tabelaları değişecek

Milyonlarca araç sahibini ilgilendirecek müjdeli indirim haberi geldi. Uzun zamandır süren zam haberleri yerini indirime bırakıyor. Bugün gece yarısı tabelalarda ibre düşecek.
Benzine İNDİRİM! Bu gece yarısı tüm istasyon tabelaları değişecek

Son yıllarda dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik buhran, Rusya-Ukrayna savaşı etkileri ile birlikte hareketli Brent Petrol fiyatları piyasaları alt üst etmişti.

akaryakit-istasyonu-nasil-kurulur-tr-mgc-legal.jpeg

Benzine İNDİRİM! Bu gece yarısı tüm istasyon tabelaları değişecek- Özellikle akaryakıt fiyatlarına gelen ve durmadan devam eden zam yağmurları bu gece son buluyor. Benzine bu gece yarısından itibaren yapılacak olan indirim haberi milyonlara müjdelendi.

BENZİN FİYATLARI DÜŞÜYOR

Giderek artan maliyetler, KDV, ÖTV ve Ek MTV artışları gibi vergi yükü sonrası her yeni bir güne zamla uyanan araç sahipleri isyan etme noktasına gelmişti. Son haftalarda benzine 14 Eylül 2023 Perşembe gününde 1,64 TL, motorinin litre fiyatına ise 13 Eylül 2023 Çarşamba günü 2,03 TL zam yapılmıştı. Uzun zamandır fiyatların 40 TL'yi geçmesi sonrası duraksama yaşanırken bugün indirim haberi geldi.thumbs-b-c-370e355f6c32bae3d18f60bc691c93f1.jpg

Yapılan sektör bazlı kaynakların aktarımlarına bakıldığında bu gece yarısı itibari ile benzine 1,15 TL indirim geleceği ön görülüyor. Şuan ki güncel fiyat listelerine bakıldığında ise akaryakıt fiyatları İstanbul, İzmir ve Ankara genelinde şu şekilde:

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,47 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 39,91 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17,14 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,52 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 39,99 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda LPG litre fiyatı: 17,60 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı: 39,10 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı: 40,52 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı: 17,59 TL

İzmir'de benzin litre fiyatı: 39,22 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı: 40,71 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı: 17,33 TL

Motorin ve benzin arasındaki fiyat farkı makası günden güne açılmaya devam ediyor. Motorin, benzine adeta solluyor. Yakın zamanda motorine bir indirim olup olmayacağı konusunda ise henüz net bir bilgi verilmedi.