Berat Albayrak'ın Yeni Görevi İçin Son İddia: Ekonominin Başına Geri Mi Dönüyor?

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden Berat Albayrak geri mi dönüyor? Berat Albayrak'ın yeni işi ve görevi merak konusu olurken kabine değişikliği ile yeni iddia gündemi salladı!
Berat Albayrak'ın Yeni Görevi İçin Son İddia: Ekonominin Başına Geri Mi Dönüyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın ani bir karar ile görevden alınması ve yerine Naci Ağbal'ın atanmasının ardından Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmişti.

Berat Albayrak'ın sadece sosyal medya hesabı üzerinden bir istifa mesajı yayımlaması, ardından hesaplarını kapatması ve basına sözlü bir açıklamada bulunmaması büyük yankı uyandırmıştı.

NACİ AĞBAL'IN GÖREVDEN ALINMASI SONRASINDA BERAT ALBAYRAK İDDİALARI GÜÇLENDİ!

Merkez Bankası Başkanı olarak göreve gelen Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanı olarak başkanlık ettiği son toplantıda 200 baz puanlık faiz artışı yapması ve politika faiz oranını yüzde 19 seviyesine çekmesinin ardından görevden alınması büyük yankı uyandırmıştı.

Dolar kuru 7.20 TL seviyesine kadar çekilerek Cuma günü iyi bir kapanış yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnamesi ile görevden alınması ve yerine Berat Albayrak'a yakın bir isim olarak nitelendirilen Şahap Kavcıoğlu'un atanması "Berat Albayrak geri dönecek" iddialarını güçlendirmişti.

Yine Berat Albayrak'ın düzenlenen AK Parti 7. Olağan Kongresi'ne katılımı ile iddialar daha da yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştı. Ortaya atılan son iddialara göre ise Berat Albayrak ekonominin başına getirilecek. Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci katıldığı özel bir televizyon kanalında yayımlanan canlı yayında Berat Albayrak'ın kabine revizyonu ile Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pozisyonuna getirilebileceğini iddia etti. Kahveci, Albayrak için en uygun pozisyonun Enerji Bakanlığı olarak görüldüğü ancak yeni bir kadro yaratılarak Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olarak ta atanabilme iddiasının AK Parti'ye yakın kaynaklar tarafından kulislerde konuşulduğunu söyledi.