Bir Valilikten Daha Duyuru Geldi! Sokakta Sigara İçme Yasağı Olan Şehirlerin Sayısı Artıyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında valiliklerin aldığı son tedbir önlemlerinin başında sigara yasağı geliyor.
Bir Valilikten Daha Duyuru Geldi! Sokakta Sigara İçme Yasağı Olan Şehirlerin Sayısı Artıyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında valiliklerin aldığı son tedbir önlemlerinin başında sigara yasağı geliyor. Halka açık ve kalabalık oluşabilecek alanlarda sigara içme yasağı uygulayan şehirlerin sayısı son duyuru ile 8'e yükseldi. İşte sigara içme yasağı olan tüm şehirlerin listesi.

Kış ayları öncesinde koronavirüs vaka sayıları yeniden korkutucu seviyelere ulaştı.



Son açıklanan verilere göre 2400 yeni vaka tespit edilirken Sağlık Bakanı Koca vaka sayılarına karşı uyarılarda bulundu. Tedbir önlemine uyulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca'nın yanında yerel yönetimlerde denetimlerin artırılacağını bildirdiler.



8 ŞEHİRDE SOKAKTA SİGARA İÇMEK YASAK



Denetimleri artıran il valilikleri bunun yanında son aldıkları tedbir önlemlerini de bir bir duyuruyorlar.



Maske kullanımı, sosyal mesafe, market pazar gibi alanların kullanımı, işletmelerin saatinde kapanması gibi çok sayıda tedbir uygulayan valilikler son olarak sigara içme yasağı alıyorlar. Eylül ayından itibaren alınan kararlar ile 8 şehirde sokakta sigara içilmesi yasaklandı.



Daha önce yayımlanan valilik duyuruları ile sigara yasağı olan iller arasında Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop ve Kütahya bulunuyordu. Muş Valiliği'de son açıklaması ile kent genelinde kalabalık alanlarda sigara içilmesini yasakladığını duyurdu.



PARA CEZASI UYGULANIYOR



Yukarıda listede yer alan şehirlerde sigara içme yasağına uymayanlara idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararı da alındı.



Emlak365.com