Bu 4 alışkanlık mutlu hayatın kapısını açıyor! Bir kuruş paranızın olmasına bile gerek yok

Sizce mutluluğun sırrı nedir?Çok pahalı hediyeler mi alırsınız? Büyük bir eviniz veya son model bir arabanız mı var? Psikolog Lowri Dowthwaite-Walsh, aslında gerçek mutluluğun dört bileşenden oluştuğunu açıklıyor: Ve bu dört adımın finansla hiçbir ilgisi yok..
Bu 4 alışkanlık mutlu hayatın kapısını açıyor! Bir kuruş paranızın olmasına bile gerek yok

Psikolog Lowri Dowthwaite-Walsh, birkaç yıldır mutluluğun kaynağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Walsh, şiddetli stres nedeniyle gerçek anlamda hiç olamayan insanlara çözüm bulmak amacıyla aldığı bilgileri de paylaşıyor.

Ona göre mutluluğun sırrı dört alışkanlıkta gizlidir..

FİZİKSEL EGZERSİZ

FİZİKSEL EGZERSİZ

Uzun süre hareketsizlik aslında mutluluğun önüne geçiyor. Günde bir saat yürüyüş bile her gün hareket etmemizi sağlıyor. Yüzme, dans, yoga gibi aktiviteler de ideal seçeneklerdir. Sağlık araştırmaları, egzersizin yararlarının orta ila yüksek yoğunluklarda yapıldığında ve kalp atış hızınızı artırdığında en fazla olduğunu göstermektedir.

SOSYALLİK

SOSYALLİK

Mutluluk araştırmasında sosyal etkileşimlerin genel mutluluk ve yaşam tatmini için önemli olduğunu göstermektedir. Diğer taraftan, özellikle mutsuz hissettiğimizde rahatlık için arkadaşlarımıza ya da ailemize yöneliyoruz. Bunun nedeni ise daha mutlu olmak için destek alma eğiliminde olmamız olarak görülürken mutlu hissettiğimizde etrafımızda olan kişilere de açılmamız olabilir.

ŞÜKRETMEK

ŞÜKRETMEK

Lowri Dowthwaite-Walsh, ahip olduklarımıza şükran duymanın bizi mutlu etmeye yettiğini söylüyor. Olumlu bir ruh halinin ve iyimser tutumun, olumsuz olan duygulara karşı tampon oluşturabileceğini ve refah duygunuzu artırabileceğini hatırlatır. Ona göre mutlu olmanın en iyi yollarından biri, her gece, gün içerisinde iyi gelen üç şeyi yazmaktır.

EVCİL HAYVANLARI BESLEME

EVCİL HAYVANLARI BESLEME

Dört ayaklı dostlarımız bize daha aktif, daha enerjik olmamız konusunda ilham verir. Araştırmalar ayrıca evcil hayvanların depresyon ve kaygıyı azaltabildiğini, refah ve özgüven duygularının artmasına katkıda bulunduğunu gösteriyor.