Bu 6 ilde yaşayan vatandaşlar dikkat! Deprem uzmanı 7,2 büyüklüğünde deprem için uyardı işte o iller

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan gelen son değerlendirmelere göre yapılan incelemeler sonucunda deprem riskinin en çok bulunduğu illerin belirlendiği ifade edildi.
Bu 6 ilde yaşayan vatandaşlar dikkat! Deprem uzmanı 7,2 büyüklüğünde deprem için uyardı işte o iller

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından vatandaşlar tarafından yeni bir deprem konusunda risklerin bulunduğu bilinmekteydi. Bu nedenle konu ile ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar da daha çok dikkate alınmaya başlandı. Özellikle de il vererek yapılan uyarılarda felaketin boyutlarından da bahsedilmeye başlandı. 11 ili birden etkileyen bu felaket sonucunda yıkımların meydana gelmesi, bu yıkımların ardından yeniden deprem meydana gelebilecek olan illerin potansiyelinin araştırılmasını sağladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, toplamda 6 il vererek Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremin ardından bu defa hangi illerin etkilenebileceği yönünde bilgilendirmelerde bulundu. İlk olarak en çok tedirgin olunan Kahramanmaraş ilinde herhangi bir şekilde büyük deprem riskinin bulunmadığını ifade eden Ercan, diğer 6 ilden de bahsetti.

O İLLERDE ARTIK BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR!

Daha önce de belirli illeri açıklayarak önümüzdeki herhangi bir zaman dilimi içerisinde büyük depremlerin olabileceğini açıklayan Ercan, “Yaptığımız çalışmada Kahramanmaraş’ta en fazla 7,7 büyüklüğünde bir deprem olabileceği sonucu ile karşılaştık. Ancak bu ilimizde 7 üzerinde iki deprem oldu. Artık bu ihtimal kalmadı. Uzun bir süre Kahramanmaraş’ta bu büyüklükte deprem olmayacaktır.” şeklinde açıklamaları ile Kahramanmaraş ilinde kesinlikle büyük bir depremin beklenmediğini iddia etti.

7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR!

Bununla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği deprem riski bulunan illeri ise “Karabük’te 5,0, Karaman’da 6,4, Kastamonu’da 7,2, Kayseri’de 6,7 büyüklüklerinde depremler olabilir. Bunlar en üst seviyelerdir. Olası bir deprem bu sınırları aşmayacaktır. Bu iller arasında Kastamonu’ya dikkat etmek gerekir. Kastamonu’nun merkezi güvenli ama Tosya için aynı şeyi ifade edemeyeceğiz.” şeklinde yaptığı açıklamalarında depremlerin olası büyüklüklerini de yazarak hangi ilde ne kadar deprem beklendiği konusunda vatandaşları bir ke daha uyardı.

Vatandaşlar tarafından yakın zaman dilimi içerisinde herhangi bir şekilde depremin beklenip beklenmediği konusunda merak edilenlere Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından açıklamalarda bulunuldu.