Bu gece itibariyle hazırlıklı olun! Meteoroloji kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusunda bu gece itibariyle kuvvetli rüzgarın etkisini göstereceği öğrenildi.
Bu gece itibariyle hazırlıklı olun! Meteoroloji kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı yaptı

Hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bu son dönemde Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre rüzgarlı ve soğuk havanın etkisini göstermeye başlayacağı öğrenildi. Bugün de yapılan son açıklama ile birlikte Marmara ve Ege bölgesi için gece saatlerinden itibaren fırtına alarmı verildi.

Konu ile ilgili yapılan duyurular şu şekildeydi;

Denizlerimizde (Marmara’da) Fırtına Bekleniyor!

Marmara’da rüzgarın bugün (25.09.2023 Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 5 ila 7 zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (26.09.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

Rüzgarın; Kuzey Ege’de bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 5 ila 7 zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (26.09.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Ege ve Marmara için yapılan uyarıların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda günlük hava durum değerlendirmesi de şu şekilde verildi;

screenshot-3-004.png

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yarın (Salı) önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor"

Gece saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen rüzgar için vatandaşların dikkatli olması gerektiği hakkında uyarılar peş peşe yapıldı.