Bu gece ve yarın sabah için uyarı geldi! Marmara, Ege ve Karadeniz dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında hem bu gece hem de yarın sabah etkisini gösterecek hava durumu tahminlerini il il açıkladı. MGM’nin güncel uyarısı ve detaylar haberimizde..
Bu gece ve yarın sabah için uyarı geldi! Marmara, Ege ve Karadeniz dikkat

MGM’nin açıklamasında yağışların etkili olacağı iller bölge bölge açıkladı. Hava sıcaklıklarının da bazı bölgelerde mevsim normallerinin altına düşeceğini ifade eden Meteoroloji, “Kuzey kesimlerde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor” ifadesini kullandı.

RÜZGAR İÇİN UYARI YAPILDI

Rüzgar konusunda özel olarak bir uyarı yapan Meteoroloji, rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara ve Ege kıyılarında çok şiddetli rüzgarın olacağını belirtti. Bu sebeple dışarıya çıkacakların dikkatli olması gerekiyor.

61c95b082403c0786e02955a.jpg

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Yağışların etkili olacağı bölgelere ilişkin de açıklama yapan Meteoroloji, şunları söyledi:

“Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Akdeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un iç kesimleri ve Artvin çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı iç kesimleri, Denizli, Burdur ve Van'ın güney, Muğla ve Bitlis'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara’nın güneyi, İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor”

Yağışların özellikle bu akşam 18.00-00.00 arasında etkili olacağı belirtilirken, yarın gün içerisinde yağışların biraz azalacağı öngörülüyor. Meteoroloji sabah saatleri için çok sayıda bölgeyi sis ve pus konusunda uyardı.