Bugün bankalar, noterler açık mı? 13- 14- 15 Temmuz bankalar, nöbetçi noterler çalışıyor mu?

Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte birçok kişi bankalar, noterler açıldı mı merak ediyor. İşlem yapması gereken kişiler 13-14-15 Temmuz bankalar açık mı sorusunun yanıtını arıyor.
Bugün bankalar, noterler açık mı? 13- 14- 15 Temmuz bankalar, nöbetçi noterler çalışıyor mu?

 Kurban Bayramı geride kalırken 4 günlük bayram tatilinin ardından birçok kurum çalışmaya başladı. Vatandaşların aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri ise 13 Temmuz bankalar, noterler çalışıyor mu sorusu oldu. Bankada işlem yapması gereken, faturasının son ödeme günü olanlar ve noterde işlem bekleyenler bankalar, noterler açık mı merak ediyor.

13- 14- 15 Temmuz 2022 bankalar açık mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığı duyurulmuştu. Kamu kurum ve kuruluşları bu nedenle 9 gün bayram tatili yapacak. 9 günlük bayram tatili ise 9 Temmuz’dan başlayarak 17 Temmuz tarihine kadar devam ediyor.

Bankalarda işlem yapması gereken, fatura yatıracak olan ya da para çekme / para gönderme işlemi yapacaklar bayram tatili sonrasında bankaların açık olup olmadığı araştırmaya başladı. Bankalar, 9 günlük bayram tatili yapan kurumların içerisinde yer alıyor. Bu nedenle Kurban Bayramı sonrasında bankalar açık olmayacak. Buna göre bankalar 13-14 ve 15 Temmuz tarihlerinde kapalı olacak. 15 Temmuz’un da resmi tatil olması sebebiyle tatil hafta sonu ile bağlandı ve bankalar 18 Temmuz tarihlerinde açılacak. Bankada işlem yapması gerekenlerin 18 Temmuz Pazartesi gününü beklemesi gerekiyor.

Noterler açık mı, nöbetçi noterler çalışıyor mu 13- 14- 15 Temmuz?

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle, noterler de 13- 14- 15 Temmuz tarihleri arasında hizmet vermeyecek. Bu süreçte il il nöbetçi noterler bulunabilir ancak genel itibariyle bayram tatili sebebiyle noterler kapalı olacak. Noterde işi olanlar 18 Temmuz Pazartesi günü mesai saatleri itibariyle işlemlerini gerçekleştirebilecekler.