Bugün Cuma Namazı Kılınacak Mı, Sokağa Çıkma Yasağında Cuma Namazı Muafiyeti Var Mı?

Türkiye'de 3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasının başlaması üzerine vatandaşların Cuma namazına gidip gidemeyeceklerini İçişleri Bakanlığı açıkladı. 23 Nisan Cuma günü cuma namazı kılınabilecek mi?
Bugün Cuma Namazı Kılınacak Mı, Sokağa Çıkma Yasağında Cuma Namazı Muafiyeti Var Mı?

Türkiye'de 3 gün sürecek olan sokağa çıkma yasakları başladı. Vatandaşlar daha önceki sokağa çıkma yasakları kurallarını bilirken bu yeni yasaklamadaki kurallara ek yapılıp yapılmadığını merak ediyorlar. Özellikle cuma gününün de yasak kapsamına alınması üzerine cuma namazına ilişkin karar merak edilmeye başlandı. 23 Nisan cuma günü cuma namazı kılınacak mı?

23 NİSAN'DA CUMA NAMAZI KILINABİLECEK Mİ

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasaklarına dair sorulan sorulara yanıt verilmeye devam ediliyor. Bu konuda bakanlık sitesinden yapılan açıklama ile cuma namazına ilişkin karar da netleşti. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı kurallarının daha önceki yasaklarla aynı olduğunu duyurdu. Benzer muafiyetler ve kısıtlamalar 23 Nisan'da ve devamında 24 Nisan ve 25 Nisan'da da devam edecek.

Cuma namazına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Cuma namazının yasaklanması ve vatandaşların camilere gidişlerinin engellenmesi gibi bir durumun sözkonusu olmaladığını açıkladı. Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar belirli kurallar dahilinde camilere gidip ibadetlerini yapabilecekler. Bu konuda varılan karara göre vatandaşlar cuma namazına gitmek istediklerinde yalnızca evlerine veya ikamet adreslerine yürüme mesafesinde bulunan camilere giderek cuma namazı kılacaklar. Araçlarla cuma namazı kılmak için camilere gitmeye müsaade edilmeyeceği bildirildi. Bu kurallara uymayanlara kolluk kuvvetleri tarafından cezai yaptırım uygulanacağı bildirildi.

MALİ MÜŞAVİRLERE VE ÇALIŞANLARINA MUAFİYET

Sokağa çıkma yasağı kuralları konusunda İçişleri Bakanlığı bilgilendirme yapmaya devam ediyor. 23-24-25 Nisan sokağa çıkma yasakları hakkında daha önceki yasaklara bir ek muafiyet eklendi. O da bir seferliğine olmak üzere mali müşavirler ve çalışanları oldu. Kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan 2021 tarihine kadar verilecek olması nedeniyle mali müşavirler ve çalışanları Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasaklarından muaf olacaklar. Bir sonraki hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında mali müşavirler sokağa çıkma yasağı muafiyeti kapsamında olmayacaklar.