Bursa'da doğal afet: Dolu ve fırtına vurdu, terminal binası çöktü, hayat felç oldu!

Tüm dünya küresel iklim değişikliği nedeniyle oluşan doğal afetlerle mücadele etmeye devam ederken Türkiye en çok etkilenen ülkeler arasında yer almıştı.

Küresel iklim değişikliği tüm dünyada hayatı felç etmeye devam ederken Türkiye'de yaşanan iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer almıştı. Yaz boyunca pek çok ilimizde ne yazık ki sel felaketleri yaşanmıştı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından Ağustos ayının sonu olmasına rağmen peş peşe doğal afet uyarıları gelmeye devam ederken bugün afet uyarısı yapılan Bursa'da ne yazık ki korkulan oldu. Ani sağanak yağış, fırtına ve dolu bir anda şehirde yaşamı felç ederken görüntüler şaşkınlık yarattı. 

BANDIRMA - BURSA OTOYOLUNDA ULAŞIM DURDU, TERMİNAL BİNASI ÇÖKTÜ! 

Yaşanan yoğun yağışın bir anda etkisini arttırması ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışı nedeni ile Bandırma - Bursa arasında ulaşım hizmeti veren otoyolda trafik durma noktasına geldi. Görüş mesafesinin bir anda düşmesi ile sürücüler son derece zor zamanlar geçirirken yoğun yağış şehirde hayatı felç etti. 

Yağışa Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalan yolcularda zor anlar geçirdi. Otobüs terminalinin çatısı isabet eden yıldırım nedeni ile çöktü. Yoğun yağış, fırtına ve dolu felaketi ile zorluk yaşanan şehirde itfaiye, belediye ve güvenlik güçleri teyakkuza geçti. 

Meteoroloji tarafından sabah yapılan açıklamada "Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor" denilerek pek çok şehre yoğun yağış uyarısı yapılmıştı.